Sequera
Part Forana 14/08/2023

La sequera obliga Estellencs i Andratx a restringir l'ús d'aigua potable

En el primer municipi s'ha prohibit omplir piscines, netejar terrasses, regar jardins i abeurar animals, mentre que en el segon s'ha reduït l'horari de les dutxes de platja

ARA Balears
1 min
Un camió subministrant aigua a Galilea.

PalmaL'Ajuntament d'Estellencs ha prohibit omplir piscines, netejar terrasses, regar jardins i abeurar animals a partir d'aquest dilluns arran de la sequera. Mitjançant un ban, el batle, Bernat Isern (PP), ha decretat les restriccions esmentades. Es tracta d'una mesura que enguany ja han adoptat altres municipis com Deià –on fins i tot s'ha hagut de tallar l'aigua a sis zones urbanes i als grans consumidors– i que s'ha adoptat a causa de la sequera.

"La situació de sequera al poble ha arribat a un punt molt alt", ha puntualitzat el batle. Així mateix, a Estellencs també s'ha tallat el subministrament d'aigua a les parcel·les de sòl rústic i per a qualsevol ús estètic, com les fonts hornamentals. La mesura que s'ha anunciat també per xarxes socials ha entrat en vigor aquest dilluns, mentre que no s'ha concretat fins quan s'allargarà.

Andratx redueix l'horari de les dutxes de platja

L'Ajuntament d'Andratx ha decidit reduir l'horari de les dutxes de les seves platges per fer front a la sequera a Balears i, per això, a partir d'aquest dimarts, 15 d'agost, les dutxes de les platges de Camp de Mar i Sant Elm estaran obertes de 10 a 19 hores, en comptes d'estar obertes les 24 hores del dia.

En una nota de premsa, el Consistori ha informat que la decisió de reduir l'horari de les dutxes de les seves platges s'ha pres per afrontar la situació de prealerta per sequera decretada per la Direcció General de Recursos Hídrics del Govern.

stats