Part Forana 30/12/2019

Sencelles acompanya els pressupostos participatius amb 'L'arbre dels desitjos'

L'Ajuntament destina 100.000 euros a projectes que podran elegir els ciutadans de més de 12 anys

Ara Balears
1 min
L'Ajuntament ve organitzant un procés de pressuposts participatius des de 2016.

SencellesL'Ajuntament de Sencelles ha iniciat el procés de pressupostos participatius 2020, que enguany presenta com a novetat 'L'arbre dels desitjos'. Mentre que per proposar no hi ha edat mínima, només seran cridats a votar els majors de 12 anys empadronats al municipi, després d'una fase en la qual es valoraran les propostes que poden realitzar-se fins a un pressupost total de 100.000 euros.

En el cas que es valori que les propostes no compleixen els requisits d'adequació per a la convocatòria, serviran com a base d'un procés participatiu més profund i de planificació que es durà a terme els primers mesos de 2020.

800 cartes als Reis

Per involucrar-hi els més petits de la casa, s'han repartit entre el col·legi i la biblioteca 800 cartes als Reis, en un format molt especial. La carta, dividida en tres parts troquelades per poder separar-les, convida petits i grans a pensar en els desitjos tant per al món com per a Sencelles, com per a ells i la seva família.

La recollida de cartes per part dels patges reials, que ha tingut lloc aquest cap de setmana passat, ha donat el tret de sortida a la fase de propostes dels pressupostos participatius 2020 amb l'activitat 'Arbre dels desitjos', en el qual es pengen desitjos per al món -"perquè les branques transmetin els bons desitjos"- en forma de dibuixos o textos, i es recolliran els desitjos per al municipi.

Amb aquesta iniciativa tan nadalenca, enguany es vol vincular més les famílies com a nucli de reflexió i participació ciutadana i incentivar un pensament més col·lectiu i solidari.

stats