Part Forana 12/08/2020

Els ajuntaments comencen a suspendre les festes patronals per l'augment de casos de covid

Porreres, Sencelles i Caimari han cancel·lat els actes programats, mentre que Sant Joan en manté diversos de caire cultural

Ara Balears
1 min
Festa de s'Embalat./ MARC NADAL

Les festes populars dels municipis de les Illes Balears s'estan cancel·lant arran de l'augment de casos de covid-19. Aquest dimecres els ajuntaments de Selva, Porreres i Sencelles han anunciat que no es faran els actes dels programes de les seves festes d'estiu.

A Sencelles, el batle del municipi, Joan Carles Verd, ha emès un ban en el qual confirmava la suspensió de les festes de Mare de Déu d'Agost. L'únic acte que es manté és l'ofici religiós del 15 d'agost pel "

Per altra banda, a Montuïri, s'ha canviat el format dels balls de les festes de Sant Bartomeu. El batle, Joan Verger, ha difós un vídeo informant que els balls dels cossiers i el dimoni seran retransmesos per les xarxes socials. La resta d'actes continuen segons l'agenda prevista.

De la mateixa manera, l'Ajuntament de Porreres ha comunicat la suspensió de les festes de Sant Roc. Després que el Consistori s'hagi reunit aquest dimecres, la batlessa, Francisca Mora, ha anunciat que es cancel·len tots els actes.

Sant Joan també se suma a la llista de municipis que han suspès les celebracions patronals. En aquest cas, si les condicions ho permeten, a Sant Joan es faran diversos actes de caire cultural entre el 21 i el 29 d'agost. De tota manera, no hi haurà servei ni de bar ni de banys.

stats