Part Forana 27/02/2019

Sencelles dedicarà una plaça de Biniali a la figura d'Aina Moll

La lingüista, que ha mort recentment, va viure en el municipi durant alguns anys

Ara Balears
1 min
Aina Moll durant una visita a Barcelona l’any 2012.

SencellesL’Ajuntament de Sencelles retrà homenatge Aina Moll, una de la figures de les lletres catalanes i impulsora del procés de normalització lingüística en una bona part dels Països Catalans.

En concret, l'Ajuntament li dedicarà una plaça de Biniali, poble on residí diversos anys, on és molt recordada entre els veïns. Avui dia, a la mateix vila de Biniali hi resideix una altra figura de les lletres catalanes, l'escriptora Maria Antònia Oliver.

Aina Moll fou una gran filòloga amb una llarga i prolífica carrera com a professora i escriptora compromesa amb la cultura i la llengua catalana. Ostentà el càrrec de directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya entre el 1980 i el 1988 i fou assessora lingüística del Govern Balear els anys 1995 i 1996.

Filla del també filòleg, lingüista, professor i historiador menorquí Francesc de Borja Moll, al llarg de la seva trajectòria Aina Moll rebé nombrosos reconeixements, com la Creu de Sant Jordi (1988) o el Premi Ramon Llull (1997).

stats