Certamen de Corals de Binissalem
Part Forana 30/11/2023

La segona edició del certamen organitzat per la Coral de Binissalem torna aquest desembre

El concurs es farà a l'església de Santa Maria de Robines

ARA Balears
2 min
Primer Certamen de Corals de Binissalem

PalmaEl Certamen de la Coral de Binissalem es tornarà a fer aquest mes de desembre després d'uns anys interromput per la covid. Així, els pròxims 8,9 i 10 de desembre, el municipi acollirà l'esdeveniment, que es farà a l'Església de Santa Maria de Robines. Segons han informat des de l'organització, l'impuls per tornar a arrancar el certamen ha estat "la tradició coral del poble i el reconeixement de la figura de Baltasar Bibiloni".

En aquest sentit, han explicat que la fase del concurs es dividirà en dues categories: adults nacional i infants nacional. En la primera fase hi participaran tots els cors admesos a concurs, i en la segona fase, la final, hi participaran els finalistes, escollits pel jurat. Respecte del repertori, és imprescindible que, entre d’altres, s’interpreti una obra obligatòria del Certamen, que és del mestre Baltasar Bibiloni. En aquesta segona edició, hi participaran sis cors en dues modalitats: adults i infantil.

En la categoria d’adults dos dels cors provenen de Catalunya, Coral Jove del Conservatori de Sant Cugat i Orfeó de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, i el cor Ludus Tonalis que prové d’Orense, Galícia. En la categoria infantil, dues de les formacions són mallorquines, l’Escolania de Blauets de Lluc i el grup coral de l’escola Ireneu Segarra, 20&Sing. L’altre cor infantil que també participa en aquesta categoria és Peques LDO d’Oviedo, Astúries.

Per poder fer el Certamen, hi haurà un jurat compost per cinc membres reconeguts dins el món musical coral: Joan Company, Júlia Sesé Lara, Tomeu Quetgles Roca, Francesc Amengual Ripoll i Gemma Camps Galmés, vinguts de diferents indrets de l’estat espanyol. Els premis que es concediran als guanyadors del Certamen aniran des de 2.000 euros per al primer guanyador en la categoria d’adults, fins als 600 euros per al segon guanyador de la categoria infantil. Així mateix, també hi haurà un premi al millor director, i un premi del públic en les dues categories, en què els assistents podran votar l’obra que els agradi més.

stats