Part Forana 16/02/2022

Santanyí denuncia el cúmul de pasteres al magatzem municipal

L'Ajuntament insta la Delegació del govern a retirar 30 embarcacions de les han arribat a la costa els darrers anys

ARA Balears
1 min
Pasteres a Santanyí

L'Ajuntament de Santanyí ha denunciat que hi ha més de 30 embarcacions emmagatzemades a les dependències municipals i insta l'Estat que les retiri. Així ho reclama la batlessa, Maria Pons, en una carta dirigida a la delegada del govern de les Illes Balears, Aina Calvo, reclamant una actuació immediata respecte de les pasteres que han arribat a la costa del municipi els darrers anys.

En concret, la missiva explica que “la situació en aquests moments és totalment insostenible" pel que fa a les embarcacions emmagatzemades a les dependències municipals de Santanyí, amb "els riscos que això suposa, tant de contaminació com d’incendi”. Segons el Consistori, no és la primera vegada que l’Ajuntament de Santanyí assenyala aquesta situació, i per això se sol·licita una solució al més aviat possible perquè es retirin totes les pasteres i les seves restes, que ara s’acumulen al dipòsit municipal.

De fet, l'Ajuntament recorda que l'any 2018 ja es varen retirar una desena de pasteres que s’acumulaven abandonades al Caló d'en Busques de Cala Figuera, i ja en aquell moment el Consistori assumia el cost de retirar-les i traslladar-les al magatzem municipal.

Retirada d'embarcacions a Cala Figuera l'any 2018

Quan arriba una embarcació d'aquest tipus, una vegada la Guàrdia Civil ha conclòs les seves tasques, és la brigada municipal la que acaba per encarregar-se de retirar-la, i llavors la trasllada a un espai on no pugui ser una molèstia o perill per a la ciutadania.

stats