Part Forana 06/05/2022

Santanyí i el Consell preveuen acabar el procés per reobrir l'aparcament del Caló del Moro els pròxims mesos

L'Agència de Defensa del Territori el va tancar l'any passat perquè no disposava dels permisos urbanístics necessaris

ARA Balears
2 min
El Caló des Moro, a Santanyí, l'estiu passat.

PalmaL'Ajuntament de Santanyí i el Consell de Mallorca preveuen acabar el procés que permetrà la reobertura del pàrquing del Caló del Moro en els pròxims mesos, informa la institució insular en una nota. L'Agència de Defensa del Territori (ADT) va tancar aquest aparcament el novembre de l'any passat perquè la infraestructura no disposava dels permisos urbanístics necessaris.

Cal recordar que el Consistori va modificar les normes subsidiàries del municipi per corregir les deficiències que el Consell de Mallorca havia assenyalat a aquest aparcament i poder reobrir-lo. Segons la institució insular, era necessari canviar la classificació d'un solar annex a la zona d'aparcament, que ha de passar a ser zona verda urbana privada.

L'aprovació definitiva de les normes subsidiàries és competència de la Comissió Insular d'Ordenació del Territori Urbanisme. Per això, "és important el treball conjunt perquè el tràmit, que depèn del Consell, es faci amb la major celeritat possible", apunta la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías.

Tràmits per a la reobertura

Pel que fa a la tramitació administrativa, el 3 de maig el BOIB va publicar la modificació de les normes subsidiàries aprovada pel ple de Santanyí dia 25 d'abril. Fins al 14 de juny aquest document estarà en exposició pública. A partir d'aquí, el Consistori recollirà i respondrà les al·legacions i després s'hauran d'aprovar provisionalment en sessió plenària. Posteriorment, el Consell emetrà un informe i, en cas d'estar tot en ordre, es produirà l'aprovació definitiva. En tenir el vistiplau, Santanyí haurà d'aprovar el projecte de l'aparcament i així quedarà legalitzat.

Santanyí va adquirir el terreny l'any 2018 i es va habilitar una zona d'aparcament a prop del Caló del Moro per posar fi a la saturació de cotxes, tant de Cala s'Almonia com de Cala Lombards. Ara, el projecte del pàrquing redactat per l'Ajuntament suposaria la creació de 184 places per aparcar, amb una inversió de 622.000 euros. S'asfaltaria aproximadament la meitat del solar, es dotaria d'enllumenat, punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i places reservades per a persones amb mobilitat reduïda.

stats