Part Forana 03/05/2022

Santanyí canviarà el nom franquista d'un carrer

El Consistori consensuarà amb els veïns quina serà la nova nomenclatura de la via de Gómez Ulla

2 min
Ajuntament de Santanyí

PalmaSantanyí va aprovar en el darrer ple canviar el nom d'un carrer franquista, el de Gómez Ulla, un cirurgià militar espanyol. Aquesta iniciativa la va presentar el grup Suma en forma de moció i es va aprovar per Unanimitat. Ara, el Consistori consensuarà amb els veïns quin nom que substituirà el de Gómez Ulla, expliquen fonts de l'Ajuntament a l'ARA Balears.

Els tràmits per a aquest canvi de nomenclatura començaren el 2020, just abans de la pandèmia, però amb el covid-19 quedà aturat. "Es va preparar una carta per enviar-la als veïns i començar a parlar del canvi de nom, quan es faria i quina seria la nova nomenclatura, però justament va començar la pandèmia i va quedar aturat, perquè la prioritat era una altra", expliquen des del Consistori.

El nom del carrer que l'Ajuntament s'ha compromès a canviar a les plataformes digitals.

Un altre punt de polèmica és el del carrer del creuer Balears. L'equip de govern en va canviar el nom per carrer del 'Baleares' just quan en el Parlament s'aprovà la Llei 2/2018 de memòria i reconeixement democràtic de les Balears, però a les plataformes digitals, com Google Maps, encara surt la nomenclatura franquista. "Hem demanat a Google que ho canviï, però encara no s'ha fet el canvi. Hi insistirem", asseguren des de l'Ajuntament.

Per la seva banda, el portaveu de Suma, Jaume Amengual, assegura estar "content" amb el compromís de l'Ajuntament de canviar el nom del carrer a Google, però considera que el nom actual amb 'Baleares' entre cometes genera controvèrsia, perquè no se sap si "es refereix al creuer o a l'equip de futbol Atlètic Balears", apunta. Tot i això, insisteix que està "satisfet" per la intenció de l'equip de govern i està convençut que aquesta passa es fa gràcies a la iniciativa de l'oposició. "Si no, no s'hauria fet mai", conclou.

stats