Part Forana 16/05/2018

Santanyí i Campos reclamen al Govern una línia de bus que arribi a la universitat

Els ajuntaments demanen que també s'aturi al Parc Bit

M. Barceló
2 min
El batle de Campos, el director general de Transports i el batle de Santanyí, durant la reunió.

SantanyíLa línia d’enllaç de transport públic entre els pobles del Migjorn i la Universitat de les Illes Balears hauria de deixar de ser una assignatura pendent. Això és el que pensen molts joves dels pobles de Santanyí i Campos, els ajuntaments dels quals s’han fet ressò de la mancança. En el cas de Santanyí, la Regidoria de Joventut va posar en marxa a través de les xarxes socials una enquesta per recollir més dades. La conclusió ha estat que més d’una trentena de joves que estudien a la UIB estarien disposats a utilitzar transport públic per anar i tornar cada dia de la universitat, si hi hagués una línia.

A Campos, tot i que no s’hi ha fet cap enquesta, també hi ha un nombre significatiu d’estudiants que hi estan interessats. Per això, els batles dels dos municipis, Llorenç Galmés i Sebastià Sagreras, respectivament, s’han reunit amb el director general de Transports, Jaume Mateu, per traslladar-li la petició d’implantar un servei d’autobús que vagi des de Santanyí fins a la UIB amb aturada a Campos. Galmés també ha proposat que aquest mateix autobús arribi al Parc Bit, atès que hi ha treballadors del municipi que també podrien utilitzar aquest servei de transport.

Dues hores per anar o tornar de la UIB

Llorenç Galmés explica que és del tot raonable la demanda plantejada pels joves santanyiners. "Avui dia potser una o dues persones van amb transport públic fins a la UIB perquè és molt difícil combinar els horaris o perquè es perd molt de temps en els transbords i les aturades durant el trajecte. Un trajecte de gairebé dues hores no compensa cap estudiant, però una línia més directa sí que els resultaria interessant", assegura el batle santanyiner.

A més, tant el batle de Campos com el de Santanyí han destacat les millores que hi hauria amb un bus d’aquestes característiques. Si entre els dos pobles es pot omplir, o gairebé omplir, un autobús d’anada i tornada, hi haurà menys cotxes a la carretera, cosa que implicaria més seguretat i fluïdesa de trànsit i menys emissions i consum de benzina.

Pendents de resposta

Segons l’Ajuntament de Santanyí, la Direcció General de Transport s’ha compromès a estudiar la petició i a donar una resposta al més aviat possible amb les diferents opcions que hi ha, atès que d'aquí a poques setmanes els estudiants acaben el curs i han de començar a tramitar les sol·licituds per al curs 2018-2019. El fet de saber si hi haurà un servei de transport públic per arribar al campus de la UIB és clau perquè puguin planificar el seu pla d’estudis.

stats