Part Forana 30/08/2021

Santanyí aposta pel comerç local i suspèn la taxa d'ocupació de via pública fins a final d'any

Aquesta iniciativa s'havia aprovat fins dia 31 d'agost

ARA Balears
2 min
Vista de Santanyí

SantanyíL'Ajuntament de Santanyí ha aprovat durant el ple una nova mesura per continuar ajudant comerciants i restauradors del municipi. Ha decidit suspendre la taxa d'ocupació de la via pública fins a final d'any. Segons informa el Consistori en una nota, aquesta iniciativa s'havia aprovat fins dia 31 d'agost, però l'equip de govern ha proposat allargar-la fins al 31 de desembre del 2021. "Esperam que amb aquesta mesura aconseguim alleugerir una mica la situació d'uns negocis que han patit amb les restriccions imposades per la pandèmia", exposa la batlessa de Santanyí, Maria Pons.

Durant el ple, l'equip de govern també ha presentat una moció per demanar al Consell de Mallorca una convocatòria d'ajuts, per a l'any 2022, dirigida als consistoris amb una població de menys de 20.000 habitants, perquè puguin fer front a les despeses corrents. "Hem assumit despeses que potser no ens corresponien. Som conscients de les ajudes que ha convocat el Consell, però no n'hi ha hagut cap per donar suport a les despeses municipals", ha explicat la regidora d'Economia i Hisenda, Maria Montserrat. En aquest sentit, també s'ha presentat una moció per instar el govern espanyol a condonar el deute generat dels lliuraments a les entitats locals en la Participació en els Ingressos de l'Estat. En cas que no sigui possible, demanen que s'ajorni dos anys la devolució del deute i el fraccionament del pagament, com ja es va fer l'any 2012.

Per altra banda, també s'ha aprovat una moció per demanar al Govern la dotació a la platja de la Font de n'Alis de serveis essencials, i el compromís del Consistori a defensar i conservar la llengua catalana amb motiu del Dia europeu de les llengües. Així mateix, a instància d'una moció presentada pel grup municipal SUMA, l'Ajuntament s'ha compromès a estudiar la viabilitat i municipalitzar el servei de recollida de residus del municipi.

stats