Part Forana 18/07/2021

Santa Margalida només exigeix autorització per actuar al carrer als músics de fora del poble

El batle, Joan Monjo, ha emès un decret que permet als artistes locals –amb un màxim de dos integrants– fer concerts sense haver de demanar cap permís

2 min
Una altra de les particularitats del decret és que només dona carta blanca a les agrupacions de fins a dos membres.

PalmaSer del poble i dues persones o menys. Aquestes són les condicions que eximeix qualsevol artista que vulgui actuar a l'aire lliure a Santa Margalida d'haver de demanar un permís a l'Ajuntament. El batle del municipi, Joan Monjo, va emetre el 26 de juny un decret que autoritzava "la realització de concerts d'artistes locals de màxim dos integrants a les terrasses dels bars i restaurants des de les 18 h fins a les 00.00 h". D'aquesta manera, només els músics de fora i els que formin part d'un grup de tres o més membres hauran de demanar autorització expressa al Consistori.

"Poden venir de Muro o de Palma, per exemple? Sí, això no exclou els altres", puntualitza el batle. "El que faig així és donar permís directe als que són de Santa Margalida. Els altres han de demanar permís", afegeix, sempre que es compleixi l'horari –de les sis de l'horabaixa a mitjanit– i que sigui en espais exteriors. D'aquesta manera, quan la policia local hagi de comprovar la llicència d'aquesta activitat, bastarà acreditar que són residents al poble.

La intenció rere aquesta directriu municipal és afavorir la gent del poble, explica el batle. "A Santa Margalida tenim gent jubilada que feia feina en algun bar o hotel i en aquests moments se n'ha d'anar al centre de dia a demanar menjar perquè no té doblers", explica Monjo. Segons l'edil, molta de la gent que ara està desocupada "vivia de la música" i fa "un any i busques que no els deixen fer res i que han acabat els estalvis", de manera que el decret intenta ser "una ajuda" per a aquestes persones.

Fins a dues persones

Una altra de les particularitats del decret és que només dona carta blanca a les agrupacions de fins a dos membres. "Això està pensat per als petits establiments que tenen una terrassa de 200 o 300 metres", explica el batle, que ha dissenyat la mesura per als "cantautors" i no "per a grans grups de música". Ara bé, l'Ajuntament també volia deixar clar amb aquesta resolució l'horari en què es pot actuar: "A partir de les dotze no volem gens de música per no perjudicar els veïns", adverteix Monjo.

stats