Part Forana 08/08/2021

Santa Eugènia acull l'inici del repte Vic-Amsterdam per recaptar fons per a l'ELA

El taujà Àlex Cirer, de l'associació Team Chain Reaction, serà qui recorrerà 11 etapes en 11 dies amb bicicleta

ARA Balears
1 min
L'equip de Team Chain Reaction acompanyant a Alex Cirer a l'etapa 0 del repte que el durà a Amsterdam.

PalmaSanta Eugènia ha estat la seu de l'inici del repte solidari Vic - Amsterdam, que té per objectiu visibilitzar i recaptar fons per a l'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA). La iniciativa ha nascut de l'associació Team Chain Reaction, on el taujà Àlex Cirer serà l'encarregat d'intentar fer realitat la proesa. Així doncs, recorrerà amb bicicleta la distància que separa Vic d'Amsterdam amb 11 etapes durant 11 dies. Amb aquest repte diuen voler sensibilitzar sobre aquesta malaltia, que, tot i ser la tercera neurodegenerativa més freqüent a tot l'Estat, és encara molt desconeguda entre la majoria de la societat.

L'etapa 0 del repte ha consistit a sortir des de la plaça Bernat de Santa Eugènia, amb Àlex Cirer acompanyat de tot el seu equip, fins al port de Palma. D'allà ha partit embarcat amb el cotxe amb el qual arribarà a Vic i d'allà sortirà demà cap a Perpinyà. Les etapes que farà el jove natural de Santa Eugènia seran les següents: etapa 1: Vic-Perpinyà; etapa 2: Perpinyà - Sète; etapa 3: Sète - Orange; etapa 4: Orange - Valence; etapa 5: Valence - Lió; etapa 6: Lió - Cuisery; etapa 7: Cuisery - Dijon; etapa 8: Dijon - Saint Dizier; etapa 9: Saint Dizier - Charleville - Mézières; etapa 10: Charleville - Mézières - Brussel·les; etapa 11: Brussel·les - Amsterdam.

Es gravarà un documental

Joan Porcel, el jove cineasta mallorquí, dirigirà el documental que reportarà l'aventura d'Àlex Cirer. Segons han explicat, serà amb l'objectiu de difondre el projecte i donar a conèixer i potenciar els valors de solidaritat, esforç i superació personal. De moment, la ruta es podrà seguir des de l'Instagram de l'associació: @teamchainreacion. L'equip també ha posat en marxa una campanya de recollida de fons per a l'associació ELA de les Illes.

stats