Part Forana 01/05/2022

Sa Pobla celebra el seu calendari de festes particular

El municipi ha celebrat aquest dissabte els caparrots de Sant Antoni, mentre que el cap de setmana vinent farà la Rua. La diada de Sant Jordi ja s'havia traslladat al 27

2 min
Ball de caparrots a sa Pobla dia 30 d'abril de 2022

Sa Pobla celebra aquestes setmanes el seu calendari de festes particular. Si la diada de Sant Jordi al municipi va ser el dimecres 27 -en lloc de dia 23-, aquest dissabte ha estat el torn del tradicional ball de caparrots de Sant Antoni. A més, dissabte que ve es farà la rua de Carnestoltes.

D'aquesta manera, el municipi ha capgirat dates a la força, a causa de les circumstàncies que han precedit els darrers mesos. Enguany, Sant Antoni a sa Pobla tornava a tenir un gust agredolç, ja que l'increment de casos covid el mes de gener va interrompre les expectatives de poder celebrar la festa més important de l'any amb normalitat. L'ocasió només s'ha fet esperar tres mesos i, aquest dissabte, sense pirotècnia ni olor de foguerons, els caparrots i caparrots minyons han desfilat pels carrers del poble fent les delícies de grans i petits. Això sí, és igual el dia, sempre van acompanyats de la banda de música i els gegants.

Per altra banda, dissabte que ve tindrà lloc el Carnestoltes, que no es va poder fer el mes de febrer per les mateixes circumstàncies sanitàries. L'Ajuntament ha optat per anomenar l'esdeveniment 'Rua de primavera'.

Ara bé, a sa Pobla han anat més enllà i també han celebrat Sant Jordi a contracorrent de la resta del món. Si l'Ajuntament havia preparat un programa complet durant tota la setmana, el dia gran va ser el dimecres 27, quan l'ambient de llibres i roses va florir a la plaça Major gràcies a les paradetes de llibres i flors, seguit de les diferents presentacions que es varen fer a l'aire lliure fins al capvespre.

Sant Jordi a sa Pobla el dimecres 27 d'abril

El motiu és la participació de les escoles en la jornada, fet que no era possible en dissabte: "Treballam aquesta diada amb les escoles, ja que venen a visitar la plaça i fan xerrades amb l'alumnat", explica el regidor de Cultura, Toni Simó Tomàs, que insisteix que aquesta modificació és una manera d'"arribar als infants que mai visitarien la plaça o la diada".

És més, des de l'Ajuntament asseguren que no serà la darrera vegada que es capgiri el calendari. L'any que ve, Sant Jordi cau en diumenge i "estam pensant a fer-ho novament pels mateixos motius", explica el regidor.

Igualment, no és el primer any que sa Pobla es veu obligat a canviar dates, ja que en els anys anteriors Sant Jordi havia coincidit amb el pancaritat de Crestatx i amb eleccions.

stats