Part Forana 11/05/2020

Els bars i restaurants de Manacor podran utilitzar la via pública per tenir més espai a les terrasses

A més, l'Ajuntament ha anunciat que els establiments que ho demanin no hauran de pagar la taxa

Ara Balears
1 min
La totalitat de les Illes han entrat aquest dilluns a la fase 1 del desconfinament.

PalmaL'Ajuntament de Manacor ha anunciat que derogarà l'ordenança fiscal d'ocupació de la via pública amb efecte retroactiu a dia 1 de gener de 2020. D'aquesta manera, els bars i restaurants que demanin permís per a l'ocupació de la seva terrassa no pagaran cap taxa. A més, el Consistori ha assegurat que a qui ja l'hagi demanat se li retornarà l'import. L'objectiu és que es disposi de més espai per poder ampliar el nombre de taules.

En un comunicat, l'Ajuntament ha explicat que, segons la previsió de l'Estat, la fase 1 del desconfinament implica l'obertura de terrasses amb un límit del 50% de les taules permeses anys anteriors d'acord amb la llicència municipal. No obstant això, els establiments poden tenir un major nombre de taules sempre que el Consistori permeti més espai disponible, "tot respectant la proporció de taules i la superfície del 50%", ha assenyalat l'Ajuntament.

El regidor d'Ocupació de la Via Pública, Carles Grimalt, ha deixat clar que la mesura es posa en marxa per "afavorir la reactivació del municipi en un moment tan complicats com l'actual". "És important que l'Ajuntament no es posi de perfil i tingui respostes útils per a la ciutadania", ha exposat. A més, el Consistori està preparant un document de preguntes freqüents per facilitar informació als interessats.

stats