Part Forana 23/03/2021

Els restauradors de Calvià no hauran de pagar la taxa de les terrasses com a mínim fins al 30 de juny

L'ajuntament també ha anunciat l'ajornament del pagament del 50% de l'IBI

1 min
Una terrassa de Palma.

CalviàEls restauradors de Calvià no hauran de pagar la taxa de les terrasses com a mínim fins al 30 de juny d'enguany, tot i que podria allargar-se. Així ho ha dit el batle del municipi, Alfonso Rodríguez, durant el Fòrum de Turisme de Calvià que s'ha celebrat aquest dimarts a la Sala Palmanova. També ha anunciat l'ajornament del pagament del 50% de l'IBI i s'ha compromès a recalcular la tarifa de residus d'acord amb el nivell d'activitat d'enguany. Aquestes mesures se sumen a les ajudes directes pel sector productiu, d'un total de tres milions d'euros, dels quals dos milions els aporta l'ajuntament i la resta les proporcionaran el Govern i el Consell de Mallorca.

Per la seva part, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha insistit en el fet que l'objectiu d'enguany és tenir temporada d'estiu “segura” i confia que el turisme es reactivi a partir de juny. "El nostre punt de mira és l'estiu, i juny ha de ser la nostra referència. A Mallorca tenim tots els atributs per allargar la temporada i no aturam de treballar perquè l'illa sigui un destí segur, de qualitat i sostenible", ha dit.

Així mateix, el conseller de Turisme i Esports del Consell de Mallorca, Andreu Serra, ha exposat les accions promocionals que desenvolupa la Fundació Mallorca Turisme, com per exemple la contractació d'agències de comunicació en origen en cada un dels mercats emissors. “Ens donen informació i també projecten l'Illa cap a aquests destins”, ha manifestat. També ha explicat les actuacions que es fan per consolidar l'illa com a destinació de turisme cinematogràfic a través de la Mallorca Film Comissions, entre altres mesures.

stats