Part Forana 28/02/2022

La Conselleria d'Afers Socials treu a concurs el disseny de les residències de Bunyola i Andratx

L’objectiu és trobar la millor proposta arquitectònica que s’adapti a l’entorn

ARA Balears
1 min
Francina Armengol va reaparèixer en una visita al solar de la futura residència d'Andratx, després d'haver passat el covid-19

La Conselleria d'Afers Socials i Esports ha tret aquest dilluns els concursos d'idees arquitectòniques per a les dues noves residències de persones grans que s'han de construir a Bunyola i Andratx. Igualment, el màxim objectiu del concurs és trobar el disseny que s'adapti millor a l'entorn on es construirà l'equipament.

Així, el termini per presentar les propostes, sota un lema i de manera anònima, finalitzarà el pròxim 11 d'abril. El jurat de cada un dels concursos està format per tres membres de la Conselleria d'Afers Socials i Esports; un arquitecte del Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Illes Balears (COAIB); un arquitecte de la delegació de Mallorca del COAIB; un arquitecte designat pel municipi on es fa l'obra i un arquitecte del Consell de Mallorca.

En concret, l'obtenció del primer premi atorgarà al guanyador el dret d'optar a l'adjudicació del contracte de redacció del projecte bàsic, d'execució i la direcció de les obres, a més de la direcció de l'execució, l'estudi i coordinació de seguretat i salut, sempre que la proposta guanyadora inclogui i acrediti la disponibilitat dels mitjans tècnics i humans.

Pel que fa als projectes, la nova residència d'Andratx tindrà 60 noves places residencials i té un pressupost de 5,5 milions d'euros. Mentrestant, la de Bunyola, que té un pressupost de 9,04 milions euros, tindrà 120 places i s'ubicarà en un solar cedit pel Consistori a la urbanització de sa Coma.

stats