Part Forana 28/03/2022

Els refugis de Son Moragues i s’Arenalet estrenen reforma

A més, s'han fet millores als banys de més de 24 instal·lacions i àrees recreatives

ARA Balears
2 min
Presentació refugis Son Moragues i s'Arenalet

El conseller de Medi ambient i Territori, Miquel Mir, i el gerent de l’Institut Balear de la Natura (Ibanat), Joan Ramon, han presentat aquest dilluns la reforma dels refugis de Son Moragues a Valldemossa i s’Arenalet a Artà, que ja 'han reobert al públic després de fer-hi millores.

Entre les actuacions que s’han fet als refugis, es troben la millora de l’eficiència energètica, adequació dels voltants per al seu ús recreatiu o canvis de mobiliari. També s’ha millorat l’accés als refugis, habilitant caixetes on es guardaran les claus, que estan situades a l’exterior i s’obren amb un codi que s’envia a cada usuari. En el cas de s’Arenalet, aquest sistema també s’aplicarà a l’entrada de les habitacions. Cal destacar també la instal·lació de cabines de banys químics a Son Moragues.

Així, els usuaris ja poden reservar per al període entre el 28 de març i primer de maig i a partir d’aquest dia, la disponibilitat de noves dates serà dia a dia a partir de les 20h. Per fer la reserva, s’ha d’accedir al portal a través de la pàgina web de l’Ibanat.

Per part seva, Mir ha agraït la tasca desenvolupada pel personal de l’Ibanat, "una feina imprescindible per conservar el patrimoni i garantir que l’accés al medi natural i al seu gaudi es pugui fer en condicions òptimes". "Tenir una xarxa de refugis com la que gestiona l’Ibanat és un valor patrimonial i cultural a preservar perquè la ciutadania en gaudeixi i pugui descobrir els valors naturals de l’illa", ha afegit el conseller.

Més reformes a altres refugis

Per altra banda, també s'han renovat els banys químics als refugis de Gorg Blau, Cúber, Sa Coma de Binifaldó, Lavanor i Coll Baix. En total, hi haurà 24 cabines tot l’any i sis cabines durant mig any. A més, s’han instal·lat a 16 àrees recreatives: Gorg Blau, ca s’Amitger, Coveta Negra, Menut II, Biniamar, sa Bassa de Fornalutx, Font des Noguer, Son Tries, Caubet, Comuna de Bunyola, s’Illot, Pont Trencat, Comuna de Lloret, Llubí, Santa Magdalena i Font de n’Alis.

Pel que fa a Menorca, hi haurà tres cabines instal·lades tot l’any que es distribuiran a les tres àrees recreatives gestionades per l’Ibanat a l’illa, mentre que a Eivissa n’hi haurà una durant mig any a l’àrea recreativa de sa Talaia.

Des de l'Ibanat han explicat que aquestes cabines són de fusta perquè s’integrin millor en el medi natural i accessibles per a les persones amb mobilitat reduïda. "Estam adaptant les instal·lacions perquè siguin més eficients i per garantir un ús públic per a tothom, a més d’adaptar-nos també a l’increment de l’afluència d’usuaris a les àrees recreatives amb més neteja de les zones perquè tots els visitants les trobin en bones condicions", ha afegit el gerent.

stats