Part Forana 17/03/2022

El refugi de Raixa tindrà 50 places i serà també el centre de formació Escola de Margers

L'obra de rehabilitació i construcció té un pressupost aproximat de més de tres milions i mig d'euros

ARA Balears
1 min
Aurora Ribot, Javier de Andrés i Immaculada Férriz durant la visita a Raixa

PalmaEl nou refugi de Raixa disposarà de 50 places per a senderistes i visitants que vulguin allotjar-s'hi i serà també la seu del centre de formació Escola de Margers. Aquest dijous la consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, i la directora insular de Medi Ambient, Inmaculada Férriz, han visitat les diverses àrees i han explicat que la superfície aproximada a rehabilitar és de 1.530 m² construïts i l'obra tindrà un pressupost estimat de 3.600.000 euros.

El Consell de Mallorca ha explicat, a través d'un comunicat, que el refugi es farà a les cases de l'amo, situades al fons de la clastra de la casa principal. Pel que fa a les obres de rehabilitació, Ribot ha destacat que es duran a terme "seguint estratègies actives d'alta eficiència energètica, a partir de fonts d'energia renovables presents a la zona, estratègies energètiques passives i la utilització de materials constructius locals".

A més, la consellera ha destacat que l'objectiu és que el refugi sigui un espai "sostenible, amb un criteri d'eficiència energètica i útil per a la ciutadania". "Ens ha de permetre gaudir de la finca i de la Ruta de Pedra en Sec de manera sostenible. Però, a més, ens permetrà gaudir de Raixa de manera totalment diferent", ha remarcat.

Pel que fa al centre de formació Escola de Margers, l'entitat insular ha explicat que aquesta seu donarà una oportunitat al jovent per formar-se i donar continuïtat en aquesta tècnica, qualificada per la Unesco com a patrimoni mundial immaterial.

stats