Part Forana 04/01/2022

La reforma del cinema Capitol de Pollença, cada vegada més a prop

L'Ajuntament ha presentat la licitació de les obres per 100.000 euros

ARA Balears
1 min
Té 460 butaques, de les quals 260 són a platea i 200 a l'amfiteatre. Foto: M.B.

PalmaL'Ajuntament de Pollença continua fent passes per recuperar el cinema Capitol i convertir-lo en un nou centre cultural per als veïns del municipi. El Consistori ha anunciat aquest dimarts que cerca una empresa que faci la reforma de l'edifici. Segons han informat, l'Ajuntament ja va comprar part de l'immoble a la propietat i ara planeja fer-ne una reforma íntegra per dotar un espai cultural amb aforament per a unes 300 persones.

L'objectiu de la reforma és poder fer-hi projeccions de cinema, petits concerts i obres de teatre. L'Ajuntament espera que en els pròxims tres o quatre mesos es pugui aconseguir la licitació (dotada amb 100.000 euros) i es puguin començar les obres de reforma i remodelació. Actualment, el Consistori té la copropietat de l'edifici, però l'empresa que en té l'altra part l'ha cedida al Consistori sempre que puguin tenir dos locals comercials a la planta baixa.

Cal recordar que l'edifici del cinema Capitol va ser construït per Guillem Cifre Seguí el 1944 amb l'objectiu de destinar-lo a obres de teatre i projeccions cinematogràfiques. El 1947 l'empresari cinematogràfic Rafel Salas Vilanova el va comprar i des d'aquell any fins al 2001 el va continuar explotant com a cinema. Des d'aquell any, el cinema Capitol està aturat i sense ús. El 2015 l'Ajuntament de Pollença va adquirir el cinema a la família Salas, mentre que l'habitatge i el local comercial situats a la planta baixa pertanyen a un mateix propietari.

Ara, l'Ajuntament vol recuperar un espai per a la ciutadania destinat a usos principalment culturals i dotar-lo de les condicions de seguretat i de qualitat adients per a un edifici d'aquestes característiques.

stats