Part Forana 25/07/2013

Red Eléctrica negociarà amb el Govern per fer la línia d'alta tensió

La companyia confia en una solució pactada per al projecte del Llevant

Ara Balears / Efe
1 min

PalmaLa companyia Red Eléctrica Española (REE) ha decidit no recórrer la paralització de la tramitació del projecte de la línia elèctrica d'alta tensió entre la subestació dels Bessons, a Manacor, i Artà. Segons informa l'agència Efe, negociarà amb l'Executiu per tal d'aconseguir una solució consensuada, han comentat fonts de l'elèctrica.

Per tant, REE no recorrerà la decisió del Govern i confia a trobar una sortida pactada.

La Conselleria d'Economia i Competitivitat suspengué la setmana passada la tramitació del procediment d'autorització d'instal·lacions elèctriques de tres expedients promoguts per Red Eléctrica per a la línia d'alta tensió, amb la finalitat d'estudiar alternatives que signifiquin el "menor impacte possible" després de la inquietud "manifestada pels veïns".

REE argumenta que la línia elèctrica Artà-Bessons (Manacor) és "clau per garantir el subministrament del Llevant de Mallorca".

La companyia remarca, a més, que la infraestructura "minimitza els riscos i les pèrdues en la interconnexió elèctrica submarina Mallorca-Menorca".

El projecte preveu també l'ampliació de les subestacions elèctriques d'Artà i Manacor. REE manté que el traçat no afecta espais naturals protegits ni ANEI i que la seva distància respecte dels habitatges és "superior a la reglamentàriament requerida".

stats