Part Forana 11/05/2022

Rebuig del CEIP Miquel Duran i Saurina d'Inca per l'organització d'un acte de Vox al pati del centre

L'escola ha mostrat malestar per la inclusió del nom del centre en la publicitat d'un esdeveniment d'un polític

1 min
Cartell amb el qual Vox ha anunciat l'acte.

PalmaNova polèmica generada per un acte de Vox a les Balears. L'escola pública Miquel Duran i Saurina d'Inca ha mostrat rebuig a la celebració d'un acte de Vox al pati del centre educatiu. L'escola, mitjançant un comunicat, ha expressat malestar per la inclusió del nom centre en la "publicitat d'una jornada familiar d'un partit polític, la qual, per la manera com està redactada, pot generar confusió".

El partit d'extrema dreta ha rebut l'autorització de l'Ajuntament d'Inca per dur a terme el pròxim dissabte un acte per celebrar el Dia de la família. En aquest sentit, des del CEIP Miquel Duran i Saurina recalquen que el centre "es desvincula" completament de l'acte que Vox durà a terme al centre. "Ens desvinculam dels actes que qualsevol organització que es facin a la nostra escola, ja que en tractar-se d'un espai públic pot ser emprat, en horari no lectiu, per aquelles entitats autoritzades per l'Ajuntament", conclou el comunicat.

Amb tot, l'Ajuntament d'inca ha explicat a l'ARA Balears que el Consistori no es pot negar a autoritzar un acte en un lloc públic quan anteriorment, en aquestes mateixes instal·lacions, altres partits i organitzacions han duit a terme diferents esdeveniments. En aquest sentit, destaquen que, mentre l'acte que es faci sigui legal, l'Ajuntament, estigui o no d'acord amb la ideologia de la institució, organització o partit polític, ha d'acceptar-lo.

stats