Part Forana 01/09/2020

Comença la temporada del raor

A les Balears hi ha més de 12.000 llicències d’embarcacions recreatives

Ara Balears
1 min
La veda per la pesca del raor s'ha obert aquest dimarts./ ARXIU

PalmaAquest dimarts s'ha aixecat la veda per a la pesca de raor, permesa fins al 31 de març. Per tal de protegir l'espècie, està totalment prohibit pescar-ne entre l'1 d'abril i el 31 d'agost. La pesca del raor és una pràctica principalment recreativa. A les Balears hi ha més de 12.000 llicències d’embarcacions recreatives, però són pocs els que s'hi dediquen de manera professional.

La quantitat de pesca permesa per llicència i dia és de 50 unitats, amb un màxim de 300 unitats per embarcació. La veda del raor es va establir per primera vegada l’any 2000 i arribava fins al 31 de juliol. Posteriorment, s'ha anat ampliant i completant amb altres mesures sobre la base de criteris biològics. Ara, per exemple, a les reserves marines de Mallorca s’ha establert un ham mínim de 5,7 mm per capturar-lo. Com a resultat de totes aquestes mesures, la presència de l’espècie i les captures s’han mantingut en totes les zones de pesca, amb un increment mitjà del 20% en la talla dels peixos.

Els recreatius que pesquin aquesta espècie a les reserves marines tenen a la seva disposició una aplicació per a mòbils (Diari de Pesca Recreativa) amb la qual podran informar la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació de les captures que han fet i del temps que han dedicat a fer-les.

stats