Part Forana 17/10/2016

Quinze cellers participaran en la Nit del Vi de la Fira de la Terra d'Inca

Hi haurà presència local amb dues marques i la mostra oferirà 60 referències

Ara Balears
2 min
La Nit del Vi de la Fira de la Terra d'Inca tindrà lloc a la Fàbrica Ramis.

IncaLa Fira de la Terra, la primera fira d'Inca, acollirà la celebració de la Nit del Vi, un esdeveniment amb l'objectiu de promocionar la varietat d'aquesta beguda a Mallorca. La vetlada de tast serà dissabte a partir de les 20 hores. La recaptació de l'esdeveniment tindrà una finalitat solidària a favor de la fundació Aldaba. A l'acte de presentació, hi ha assistit el batle d'Inca, Virgilio Moreno; el conseller d'Economia del Consell de Mallorca, Cosme Bonet; la directora Insular de Turisme, Maria Paula Ginard; la regidora de Fires i Dijous Bo, Antònia Sabater; el president de Petits Cellers, Andreu Oliver; la presidenta d'Activa't Inca, Mar Nicolau; el president de Pimeco, Bernat Coll, i la delegada d'Aldaba a les Balears, Elena Montero. "La cultura i el conreu del vi han tingut, històricament, una llarga tradició a Inca. Per aquest motiu, aquest esdeveniment, durant la primera fira, creim que serà un èxit i servirà per reivindicar la producció que es fa a la nostra illa", ha explicat Sabater.

La Fàbrica Ramis acollirà aquesta cita, en la qual participaran 15 cellers de Mallorca, dos dels quals són d'Inca. "S'ha de subratllar l'esforç que fan els cellers per ser presents en aquesta Nit del Vi, ja que són uns moments de molta feina per a ells", ha explicat Oliver. La Nit del Vi tindrà una entrada única de 10 euros, amb la qual es podrà fer un tast lliure dels més de 60 vins que oferiran els participants. Als assistents, se'ls lliurarà una copa previ pagament d'un dipòsit. A més, amb cada entrada es donarà un val de descompte de 3 euros per a la compra de botelles de vi. Aquesta vetlada tindrà una finalitat benèfica, ja que tots els beneficis obtinguts es lliuraran a fundació Albaba, una entitat social que dóna suport social a infants, persones amb discapacitat o amb la tutela de persones majors. "Per una banda, aquest acte fa palesa la importància vitivinícola del nostre municipi, a la vegada que té un vessant social que el fa molt interessant", ha comentat Moreno.

Al recinte de la mostra, també hi haurà servei de menjar gestionat per Aldaba gràcies al suport de Quely, la Indicació Geogràfica Sobrassada de Mallorca, la DO Formatge de Maó i la DO Oli de Mallorca.

stats