Part Forana 13/08/2020

Els antimonàrquics es queixen pel tracte rebut a Petra

La plataforma Arruix Borbons ha manifestat a través d'un comunicat el malestar per la conducta dels cossos i forces de seguretat de l'Estat

Ara Balears
1 min
Concentració antimonàrquica a Petra./ ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaEl malestar dels sectors antimonàrquics i republicans que es concentraren el passat dilluns a Petra per la visita dels reis s'ha plasmat en un comunicat emès per la plataforma Arruix Borbons. Els manifestants han traslladat les seves queixes directament a la delegada del Govern a les Balears, Aina Calvo, pel tracte rebut pels cossos i forces de seguretat de l'Estat.

Segons el comunicat, el tracte fou discriminatori, encara que la concentració havia estat notificada a la Delegació del govern en temps i forma. Asseguren que la posició dels agents "contrasta amb l'actitud de les mateixes forces i cossos de seguretat amb grups promonàrquics que varen concentrar-se sense fer la preceptiva comunicació a la Delegació".

La concentració es va desplaçar en un primer moment més de 100 metres del lloc de convocatòria inicial. Això molestà els manifestants, ja que les forces i cossos de seguretat varen impedir que hi arribassin prenent l'únic accés viable. La plataforma, a més, es queixa de "la presència d'agents amb armes llargues automàtiques i actitud amenaçant".

Aquest tracte va generar alguns moments de tensió, "cosa que dificultà l'exercici del dret de manifestació", segons afirma el comunicat. Una situació molt diferent de la dels monàrquics, que pogueren acostar-se fins a primera línia.

stats