Part Forana 12/08/2020

L’Ajuntament de Puigpunyent inicia una campanya d'estalvi d'aigua

El pla neix després que es detectassin habitatges amb consums excessius

Ara Balears
1 min
Imatge de la presentació de la campanya./ AJUNTAMENT DE PUIGPUNYENT

PuipunyentL'Ajuntament de Puigpunyent ha posat en marxa una campanya informativa adreçada a tots els habitatges del municipi i en particular a aquells on s'ha detectat un gran consum d'aigua del servei públic. Es durà a terme a través d'una informadora ambiental que entregarà a cada casa un fulletó i un rellotge d'arena per posar a la dutxa i així controlar el temps que es torba cadascú a rentar-se.

El fulletó disposa d'una infografia on s'explica amb detall el mapa del servei d'aigua municipal i les xifres de consum. L'objectiu és donar a conèixer el servei d'aigua i l'escassetat de recursos propis de què disposa el municipi. De fet, s'explica que l'any passat es varen transportar 1.140 camions d'aigua de fora del municipi per poder abastir-lo. Per tal de demanar la implicació de la ciutadania, s'expliquen les mesures pràctiques que pot dur a terme un puigpunyetí en tres àmbits de gran consum: la casa, el jardí i la piscina.

L'Ajuntament recorda que ha aprovat una ordenança que prohibeix el consum d'aigua pública

per a jardins i piscines. De fet, es posa a disposició un pou municipal per al reg. La campanya està enfocada a reduir el consum d'aigua i també d'energia, en el marc del pla d'actuació de lluita contra el canvi climàtic, subvencionat pel Departament de Cooperació del Consell de Mallorca.

El batle del municipi, Antoni Marí, assegura que "d'ençà que vàrem començar la legislatura estam fent molts d'esforços en tema de gestió i optimització de l'aigua. L'any passat vàrem tenir problemes d'abastiment i ara intentam tenir-ne un major control per millorar la situació". Marí apunta que "per exemple, abans a la piscina municipal es perdien 13 tones d'aigua per dia, i ara tan sols se'n perden uns 4/5".

stats