Part Forana 23/06/2023

El PSOE no entrarà al pacte de Manacor: MÉS i AIPC governaran en minoria

L'Ajuntament ha fet públic el nou organigrama municipal, que no inclou els socialistes

2 min
Miquel Oliver intervé durant el Ple de constitució de l'Ajuntament de Manacor

PalmaDesprés de quasi un mes de negociacions entre el PSOE i MÉS-Esquerra a Manacor, no hi ha entesa entre les dues formacions per fer un pacte de govern. Així, els ecosobiranistes i l'Agrupació Independent de Portocristo (AIPC) governaran l'Ajuntament en minoria amb set i dos regidors, respectivament.

Tot i que no s'han detallat els motius pels quals no hi ha hagut entesa, des de MÉS han explicat que "no ha estat possible trobar un punt d’acord per a la incorporació dels socialistes en àrees de govern". No obstant això, han "agraït el seu suport a la investidura". Així mateix, els ecosobiranistes confien "poder comptar amb el suport del PSOE per acabar i consolidar les polítiques progressistes encetades el mandat anterior" i no descarten "l’entesa amb aquesta formació perquè pugui arribar a incorporar-se en l'equip de govern".

El nou equip de govern municipal té cinc grans àrees de govern i quatre delegacions especials

 Així mateix, l'Ajuntament ja ha fet públic el nou organigrama municipal. Les dues regidores d'AIPC gestionaran l'Àrea d’Hisenda, Economia i Govern Obert, a càrrec d'Antònia Llodrà i la Delegació Especial de Promoció Econòmica, a càrrec de Júlia Acosta. A més, Llodrà serà la primera tinent de batlia.

Quant al PSOE, assumirà l’àrea de Cohesió Social i Educació, amb Carme Gomila Domínguez; l'àrea de Promoció Cultural i Econòmica, a càrrec de la tercera tinent de batlia, Paula Asegurado Rosso; l’àrea d’Espai Públic, Medi Ambient, Interior i Mobilitat, que serà per al quart tinent de batlia, Sebastià Llodrà Oliver. A més, els socialistes gestionaran la Delegació Especial d’Espai Públic i Serveis Generals, que anirà a càrrec de Joana Maria Llull; la Delegació Especial de Seguretat, Interior, Mobilitat i Festes, que anirà a càrrec de Mateu Marcé, i la Delegació Especial de Cultura i Govern Obert, que anirà a càrrec de Ferran Montero.  

Pel que fa a les delegacions especials territorials, es delega en Antònia Llodrà Brunet la gestió, atenció i seguiment per a la millora dels serveis públics en els nuclis de Portocristo, Cala Anguila, Cala Magrana, Cala Mendia, s’Estany d’en Mas, s’Illot i Cala Morlanda.

Les prioritats del nou equip de govern: cultura, medi ambient, economia local i els projectes arrancats

MÉS-Esquerra i AIPC-SyS han arribat a un acord que "implicarà l’assoliment de noves fites de progrés i d’aplicació de polítiques de respecte pel medi ambient i per a les persones de tot el municipi de Manacor", han explicat els de MÉS en un comunicat. L’acord inclou una sèrie d’objectius que van des de l’aplicació de polítiques municipals que millorin la qualitat de vida de la població del municipi fins a la lluita contra el canvi climàtic, la promoció de l’economia local i la cultura i, especialment, de manteniment de les línies d’actuació iniciades els darrers anys.

A més, han explicat que les negociacions entre ambdues formacions polítiques han culminat "de manera satisfactòria", i que han trobat "punts de connexió com posar fill a l'agulla a l’arribada de l’aigua potable, l’atenció de les necessitats dels diferents nuclis de població que conformen el municipi de Manacor, o la millora dels espais urbans".

stats