Part Forana 05/11/2022

El PSOE defensa la venda de la seu d'Alaró a un alemany: "És el primer que ens ha fet una oferta seriosa"

Els socialistes argumenten l'operació dient que l'estranger té el projecte de vida al poble i s'està integrant

2 min
Alaró

PalmaDesprés de dos anys a la venda, la seu del PSOE d'Alaró, un símbol pel socialisme mallorquí, s'ha venut a un alemany per 345.000 euros, com ja va avançar Diario de Mallorca. Aina Munar, representant del PSOE d'Alaró, ha explicat a l'ARA Balears que va haver-hi una dotzena d'interessats quan se'n va abaixar el preu, inicialment taxat en 485.000 euros. D'entre els que varen visitar l'edifici, hi havia altres estrangers, alguns mallorquins i fins i tot gent de la Península. D'Alaró només va haver-hi una persona interessada. Cap d'ells va consolidar la seva oferta. En canvi, l'alemany ho va fer just després de la visita, segons conta Munar: "És el primer que ens ha fet una oferta seriosa".

La venda es formalitza en un moment en què el conseller Iago Negueruela insta al Parlament que s'obri un "debat a fons" a favor de la limitació i regulació de la compra d'habitatge per part d'estrangers a les Illes. Mentrestant, la seu del partit a Alaró s'ha venut a un alemany que, segons conta Munar, "té el projecte de vida aquí i les seves filles van a l'escola pública municipal". "S'està integrant a la vida del poble", afegeix, sense aclarir quants d'anys fa que hi viu: "No n'estic segura, però crec que fa dos o tres anys".

A més, explica que la venda es va endarrerir perquè el comprador va haver d'encarregar un estudi topogràfic sobre l'estat de l'edifici. "L'edifici necessitava una bona reforma, perquè no era accessible i estava infrautilitzat. Un arquitecte ens va dir que el sostre ens pegaria damunt. No podíem assumir la reforma de més de 80.000 euros", argumenta Munar sobre la venda de la seu dels socialistes. Pel que fa als arxius, com les imatges del primer míting i de la visita d'Alfonso Guerra al municipi, assegura que estan "ben guardats". 

L'edifici estava fins ara anunciat a diverses immobiliàries, entre les quals una empresa d'Alaró (GR Immobles), on va veure l'oferta el comprador. L'establiment té una sala gran i diversos despatxos. A més, a baix hi ha un bar, que també era propietat dels socialistes. "Teníem un contracte de lloguer de 10 anys que es va firmar el 2017. El contracte s'ha subrogat i el lloguer passa a ser seu", explica Munar.

D'aquesta manera, el llogater del bar continuarà utilitzant l'establiment fins que finalitzi el contracte d'aquí a cinc anys. Ara, els socialistes d'Alaró cerquen un local nou: "Volem una seu a peu de carrer obert a la gent", diu Munar. Això no obstant, a hores d'ara, no saben on s'instal·laran.

Per la seva banda, la regidora de MÉS per Alaró, Aina Sastre, declara que "és una llàstima que amb el que ha estat el PSIB, que va moure tot el moviment obrer al poble en els seus anys, hagi acabat venent la seu". "És un símbol per a la gent d'esquerres i fa un poc de mal en el cor", afegeix. Així mateix, defensa que, en termes generals, "s'ha de regular la venda d'habitatges a estrangers, perquè la gent local no hi podem competir i l'habitatge és un problema molt gros".

stats