Urbanisme
Part Forana 25/10/2022

La propietat de l'hotel Formentor assegura que les obres de reforma "s'ajusten a les exigències legals"

L’Ajuntament de Pollença va suspendre aquest dilluns els treballs a l'establiment

ARA Balears
2 min
L'hotel Formentor, esbucat.

PamaLa propietat de l'Hotel Formentor ha defensat aquest dimarts que tots els treballs fets a l'establiment "s'ajusten a les exigències legals i permisos municipals necessaris". A més, ha mostrat "desconcert" pel debat polític "per part dels partits de l'oposició" de l'Ajuntament de Pollença.

Així ho han manifestat en un comunicat difós després que el batle de Pollença, Andrés Nevado, ordenàs la paralització de les obres, arran de denúncies del grup ecologista GOB i Junts Avançam, coalició de l'oposició. En aquest sentit, Immobiliària Formentor ha assenyalat que l'hotel és "el principal projecte turístic en desenvolupament a l'illa", amb una inversió que supera els 260 milions d'euros "destinats a tornar a posicionar un hotel històric en el mapa del turisme de luxe mundial".

La propietat destaca que "es tracta d'un projecte basat en ferms criteris de sostenibilitat, orientat cap a un turisme de qualitat i a la millora de l'impacte econòmic local d'hotel, que triplicarà la seva plantilla". Amb tot, ha censurat la posició de Junts Avançam, "ja que va ser el 2019, durant el mandat de Miquel Àngel March Cerdà, quan es va respondre favorablement a la consulta vinculant sobre la remodelació i ampliació de l'hotel i que va suposar el punt de partida".

Igualment, tampoc entenen el posicionament del PSIB, perquè els socialistes "en el Consell de Mallorca i en la Conselleria de Turisme han validat amb múltiples informes tècnics el projecte en totes les seves fases". Respecte del comunicat del GOB, en el qual els ecologistes criticaven que se'ls hauria "amenaçat" amb una querella per difamació, la propietat de l'hotel ha explicat que es va tramitar un procediment en què els ecologistes es van retractar "de totes les declaracions que havien fet en les quals posaven en dubte la legalitat del projecte".

Per això, declara la propietat, després de reiterar posteriorment declaracions en aquest sentit, se'ls va remetre "un requeriment extrajudicial sol·licitant novament la retractació". "Desmentim rotundament que hagin estat objecte d'amenaces tal com estableixen en el seu comunicat", han conclòs.

stats