Part Forana 02/05/2022

Prop de 1.000 alumnes de Primària de Marratxí es manifesten contra la invasió russa d'Ucraïna

Durant el recorregut llançaren consignes en favor de la pau i en contra de la guerra

ARA Balears
2 min
Alumnes de Marratxí durant la manifestació en contra de la invasió de Rússia a Ucraïna

PalmaProp de 1.000 alumnes de Primària de Marratxí participaren divendres en una manifestació en contra de la invasió russa d'Ucraïna, sota el lema 'Escoles de Marratxí per la pau'. Els alumnes anaven vestits de groc i blau, els colors de la bandera d'Ucraïna. La concentració es va fer a la plaça de la Cabana i varen marxar fins al CEIP Ses Cases Noves, i durant el recorregut llançaren consignes en favor de la pau i en contra de la guerra, segons explica l'Ajuntament de Marratxí en una nota.

La iniciativa va sorgir al col·legi Es Liceu de Marratxí, que la va fer extensiva a tot el segon cicle de Primària del municipi, entre quart i sisè. "Fa un parell de setmanes que vàrem parlar a les aules sobre què podríem fer per expressar la nostra oposició a la guerra i decidírem manifestar-nos i cridar ben fort per deixar clar que estam en contra d'aquest conflicte i que volem la pau", explica Inés Ramos, cap d'estudis del col·legi Es Liceu.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha declarat que aquesta marxa per la pau "demostra que els nostres al·lots representen els valors de Marratxí, que són la solidaritat, la pau, un món més just i igualitari i que estan amb el poble ucraïnès i la desgràcia que estan patint". Cabot ha subratllat que els infants són molt sensibles i solidaris i han estat els primers que han volgut deixar palès amb aquesta manifestació la seva oposició frontal a aquesta guerra.

Per la seva banda, la regidora d'Educació, Aina Amengual, ha subratllat que la iniciativa hagi sortit dels mateixos alumnes, que van enviar una carta a la regidora i a la resta d'escoles del municipi per impulsar aquesta manifestació. "Ells són els protagonistes, ells són els que van promoure la manifestació en solidaritat amb Ucraïna i aquí estam amb ells per donar suport a la seva iniciativa", ha dit.

stats