Part Forana 13/06/2023

Prohens agafa les regnes de la negociació amb els independents per a la batlia de sa Pobla

El pròxim dimecres s'havia de revalidar el pacte actual (El Pi, PSOE, MÉS i IxsP), però els populars han irromput i estan disposats a compartir la vara

2 min
Marga Prohens.

PalmaEn el pròxim mandat, l'Ajuntament de sa Pobla podria fer un gir cap a la dreta i ser governat pel Partit Popular i els Independents (IxsP), després que la presidenta del PP Balear, Marga Prohens, hagi acudit aquest dimarts al municipi per negociar un pacte de govern. Tot i que cap de les dues formacions no ha volgut donar detalls, fonts properes a les negociacions han explicat que l'acord "pinta bé" i que la batlia "no és una línia vermella" per al PP, ja que els populars vindrien a bé a compartir-la amb Biel Ferragut (IxsP).

Precisament la candidata popular, Violeta Rodríguez, davant el silenci d'IxsP, va anunciar dilluns que estaven disposats "fins i tot a renunciar a la batlia, tot i ser els més votats" i va instar els independents a "respectar la voluntat del poble". A més, Rodríguez va explicar que tenen "la ferma voluntat de fer feina per aconseguir el màxim de les inversions per sa Pobla".

Aquestes declaracions han generat certa polèmica a les xarxes socials, ja que alguns veïns del municipi han acusat els populars d'insinuar que rebran més doblers del Consell de Mallorca i del Govern pel fet que totes les administracions estarien governades pel PP.

Val a dir que els d'IxsP ja havien arribat a un acord amb El Pi, el PSOE, MÉS per revalidar l'actual govern i el pacte s'havia de signar el pròxim dimecres. No obstant això, dins la formació independent hi ha divisió de criteris, ja que alguns aposten per pactar amb la dreta i d'altres amb el bloc d'esquerres. De fet, el membre de MÉS per sa Pobla Jaume Ribas ha tuitat que el PP fa "marcianades" perquè els ecosobiranistes no governin.

Una errada en els resultats electorals suma un regidor als IxsP

Els resultats electorals del 28-M van donar la victòria al PP, que va obtenir sis regidors, mentre que els independents en van obtenir cinc. La suma de les dues forces és d'11 regidors, dos edils més dels necessaris per tenir la majoria absoluta al municipi. Ara bé, inicialment, el recompte donava un regidor manco als IxsP i el posava al PSOE, que finalment, només n'ha tret un. Un pacte d'esquerres al municipi també seria factible, ja que MÉS n'ha mantingut 3, que sumats als 5 dels IxsP –que tot i no definir-se com a progressistes, van néixer per rompre amb l'hegemonia del PP– i l'1 del PSOE, sumen majoria absoluta (9).

stats