Ocupació
Part Forana 18/07/2022

Un programa ensenya jardineria i llanterneria als joves de Felanitx

'Enganxa’t 2021/2022' és una iniciativa conjunta entre el SOIB i l'Ajuntament del municipi

Part Forana
1 min
Joves felanitxers que formen part del programa 'Enganxa't'

Palma'Enganxa’t 2021/2022: una mirada cap a la igualtat' és el nom del programa conjunt entre el SOIB i l’Ajuntament de Felanitx. Actualment ensenya la professió de jardineria i llanterneria als joves menors de 30 anys del municipi. Aquesta iniciativa, segons informa el consistori, està finançada amb fons de la Conferència Sectorial i pot estar cofinançada pel Fons Social Europeu, a través del programa operatiu d'ocupació juvenil per al període 2014-2020, amb la participació del SEPE.

Durant el mes d’abril i juny també es varen dur a terme dos tallers a través del programa 'Genèrica - Escola per la Igualtat i la Diversitat' del Consell de Mallorca, el qual tenia com a objectiu encaminar els joves cap a la igualtat efectiva entre homes i dones. El primer va ser 'Teatre per la Igualtat, a càrrec d'Iván Martín (Aula Teatral), on es va reflexionar sobre les creences pròpies envers la igualtat de gènere i el masclisme en el seu entorn. El segon s'anomenava “Violències Sexuals en Entorns Digitals”, de la mà de Marga París (COP), a fi de tractar temes com sexting, revenge porn, sextorsió, grooming, etc.

Des de l'Ajuntament de Felanitx asseguren que tant els treballadors com els alumnes d'aquests tallers disposen d’informació i eines per fer front a les desigualtats entre gèneres i poder prevenir les violències sexuals en entorns digitals més freqüents.

stats