CAMINART
Part Forana 03/09/2016

Santa Maria posa l'art en moviment

El poble va acollir la primera edició de CaminArt, la nit de l'art de localitat, la qual va va retre homenatge a l'artista local Benet Mas

Ara Balears
1 min
El pati de Son Bielo es va obrir per acollir la mostra sobre la figura de Biel Mas.

PalmaSanta Maria del Camí va estrenar ahir divendres el nou format de la seva nit de l’art amb CaminArt, un esdeveniment que amb la intenció de treure l'art al carrer i fer-lo més proper als ciutadans va retre homenatge a la figura de l'artista local Benet Mas.

Més de 70 artistes participaren en una mostra que va omplir patis i cotxeres del carrer de l'Esglèsia i del casal de Ca s'Apotecari. La nit va tenir el seu tret de sortida amb el recital poètic que protagonitzaren l'escriptor Biel Mesquida i el músic Gori Negre, el qual va estar dedicat a la figura de Ramon Llull.

Fins ara, la cita cultural de Santa Maria s'havia organitzat en el marc de la fira de primavera, "però ja era hora de que tingués una cita pròpia i aconseguir el protagonisme que mereixia", va explicar Malena Crespí, regidora de Cultura, Educació i Igualtat.

El primer CaminArt va voler retre homenatge a l’artista local Benet Mas, ceramista conegut per les seves ocarines i mostrar part de la seva enorme producció artística més be desconeguda entre el públic. Així, en el pati de Son Bieló es va poder veure una mostra de la seva obra, la projecció d’un documental i un concert d’ocarines dirigit pel també ceramista Toni VIch.

Per completar l’oferta de CaminArt, a la plaça Escola Can Capó es va habilitar un espai gastronòmic on els visitants pogueren gaudir del vi dels cellers locals i el menjar de diferents foodtrucks.

stats