Part Forana 29/11/2019

Primera assemblea ciutadana del nou equip de govern de Manacor

Un centenar de persones debaten amb els regidors sobre la problemàtica municipal durant tres hores

Ara Balears
1 min
L'equip de govern sobre l'escenari del Teatre responent les preguntes dels veïnats.

ManacorEl pacte de govern de Manacor (MÉS-Esquerra, PSOE, UP) ha donat la veu als veïns en una assemblea ciutadana que aquest dijous vespre es va dur a terme al Teatre. Va ser un punt de trobada en què els assistents varen poder formular preguntes i suggeriments a les regidories del govern municipal.

El batle, Miquel Oliver, va explicar que aquest només era el punt de partida d’una activitat que es normalitzarà durant la legislatura. La intenció no és sols dur a terme assemblees generalistes anuals, sinó també de caire sectorial o temàtic.

Durant les tres hores que va durar l'assemblea, es varen plantejar 30 qüestions des d'un auditori integrat per poc més d'un centenar de ciutadans. Els assistents que no varen poder fer les seves preguntes durant la sessió, o no varen ser respostes, pogueren deixar una targeta amb la seva demanda dins una bústia, amb el compromís que serà atesa a curt termini per part del departament corresponent.

Temàtica general

Durant la reunió, molts dels interpel·lants agraïren el format d'assemblea participativa i efectuaren preguntes variades, des del funcionament del punt verd, l’aigua i la mobilitat, fins a debatre sobre la problemàtica dels cans, el pla general i el comerç local, passant per la proliferació de cases d’apostes, la situació de les escoles i l’enllumenat, entre d'altres.

En acabar, el batle encoratjà la gent a repetir l'experiència i a divulgar aquest tipus d'actes entre els veïns, per tal que els gestors polítics del municipi puguin percebre millor les inquietuds dels manacorins. Per a l’equip de govern, és un deure i un exercici de transparència convidar la ciutadania a prendre la paraula.

stats