Part Forana 30/05/2023

El PP de sa Pobla, disposat a compartir la batlia tant amb MÉS com amb Independents

La candidata popular, Violeta Rodríguez, diu que no té "gelosa" la vara i que un acord amb els ecosobiranistes és possible "en clau de poble"

2 min
Violeta Rodríguez exercint el seu dret a vot diumenge passat.

PalmaLa candidata popular de sa Pobla, Violeta Rodríguez, assegura que no té "gelosa la vara de batle" per assolir acords de govern amb les dues formacions més votades darrere el PP, que són Independents X sa Pobla i MÉS. "Allò natural seria que ens entenguéssim amb Biel Ferragut (IXSP), però no estam tancats a una entesa amb MÉS. És evident que tenim més punts en comú amb els Independents, però no es pot descartar un acord amb MÉS, si la ideologia queda a part, i es prioritza un acord de poble", ha manifestat Rodríguez per la sava banda.

Segons el líder dels IXSP, Biel Ferragut, "de moment no podem dir res, i estam oberts a conversar amb tots". "Amb el resultat de les eleccions, tenim el sofregit fet, però, per fer arròs brut, ara hi hem de tirar l'arròs", ha assegurat en to metafòric Ferragut, qui ja va ser batle de sa Pobla durant el mandat 2015-2019.

Biel Ferragut, qui ja va ser batle entre el 2015 i el 2019, és el candidat d'IXSP
Antoni Simó ha estat regidor de Cultura durant aquest mandat.

El parer del candidat de MÉS per sa Pobla és que "allò natural seria que es readitàs el Pacte que fins ara ha governat". Aquesta possibilitat passaria perquè els Independents, MÉS, PSOE i El Pi reeditassin la fòrmula. Tot i que el grup de Ferragut és el té més regidors, està enlaire qui seria el batle. "Encara ens hem de reunir, però, allò important és parlar d'àrees de gestió, més que de batlia", afirma Antoni Simó.

A causa d'un error en les actes, està previst que divendres la Junta Electoral informi que el PSIB perdrà un dels dos regidors obtinguts, que previsiblemt passarà a ser dels Independents.

La Junta Electoral confirmarà si un dels dos regidors obtinguts pel PSOE passa a IXSP.
stats