Part Forana 13/11/2017

El PP de vuit municipis de Mallorca presenta al·legacions contra les noves ZEPA

Asseguren que la protecció d'aquestes zones no està justificada ni consensuada

Ara Balears
1 min
El Pla de l’Anzell de Vilafranca es proposa com a nucli de la zona de protecció d’aus.

PalmaEl PP de Maria de la Salut, Porreres, Llucmajor, Felanitx, Santa Margalida, Algaida, Mancor de la Vall i Llubí han presentat al·legacions contra les Zones d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) que projecta crear o ampliar el Govern, segons han informat aquest dilluns en un comunicat.

Els portaveus d'aquests grups municipals critiquen que "els propietaris de les finques afectades no saben ni les prohibicions incloses en la declaració ZEPA dels seus terrenys". De fet, asseguren que "ni la Conselleria les sap" i acusen el Govern de "dificultar el dia a dia de propietaris, caçadors i pagesos".

A les al·legacions, els portaveus municipals del PP argumenten que hi ha una manca de justificació tant de les noves ZEPA com de l'ampliació de les que ja hi ha i que hi ha hagut "una nul·la avaluació dels efectes en les activitats agràries, cinegètiques i ramaderes". Segons els populars, tampoc no hi ha hagut consens ni participació "dels propietaris i les associacions afectades".

"El PP balear rebutja la política de prohibició injustificada d'activitat en les ZEPA, insistint que aquest tipus de declaració únicament es pot basar en criteris ornitològics, que han d'estar científicament fonamentats", han explicat. Segons els populars, s'ha de "demostrar la necessitat de declarar una zona concreta com d'especial protecció" i han assegurat que "no passa en el cas de les noves previstes pel Govern".

stats