Part Forana 12/06/2023

El PP de Marratxí: "No volem una abstenció a la investidura i després haver de tornar a negociar"

Els populars, que són la llista més votada, creuen que governar en minoria "és farragós" i parlaran amb el PSOE i amb Vox

2 min
El candidat del PP i futur batle de Marratxí, Jaume Llompart.

PalmaEl futur Ajuntament de Marratxí encara no està definit, però el candidat de la llista més votada (PP), Jaume Llompart, vol arribar a dia 17 de juny, quan s'ha de constituir el Consistori, amb un pacte de govern consolidat: "No volem una abstenció per a la investidura i després haver de tornar a asseure'ns amb els partits per negociar nous acords de legislatura. Governar en minoria és farragós".

Per aconseguir-ho, el popular té dues opcions: o bé pactar amb el PSOE o bé fer-ho amb Vox, ja que amb MÉS –que també té representació– no sumen majoria absoluta. Davant aquests dos escenaris, Llompart no en descarta cap: "Estendrem la mà a tothom i qui vulgui aportar serà benvingut. Sumam amb les dues forces i ara hem de veure què en diuen ells". Així ho ha explicat Llompart després d'haver-se reunit amb la junta local del partit i haver decidir iniciar les negociacions amb els altres partits.

Val a dir que els dos primers candidats de Vox, Pedro Bestard i Manuel Vicente Martínez, són dos exmembres del PP del municipi. A més Bestard és també l'actual candidat del partit d'extrema dreta al Consell Insular de Mallorca i va ser el regidor de Medi Ambient del municipi des del 2003 i fins al 2011. Respecte de les relacions actuals de Vox amb el PP, el candidat popular ha explicat que "els conec a tots", però "que formassin part del PP no vol dir que estiguem més aprop".

El candidat de Vox, Pedro Bestard.

Quant al PSOE de Miquel Cabot, ha governat en aquest municipi durant quatre anys amb MÉS i El Pi, tres forces que aquest 28-M no han sumat majoria absoluta. De fet, els socialistes han passat de ser la força més votada ser la segona, tot hi haver guanyat un regidor. El candidat del PP valora que "la gestió dels darrers quatre anys tampoc no ens ha desagradat, no ho han fet del tot malament". Ara bé, el popular reconeix que "hi ha hagut bastantes discrepàncies polítiques".

El candidat del PSOE i actual batle en funcions de Marratxí, Miquel Cabot.

Cal recordar que el PP ha sumat tres regidors respecte del 2019, una situació que en paraules de Llompart els dona "més llibertat a l'hora de negociar". Els populars no s'esperaven aquest resultat que és "tan positiu i que ens ha permès recuperar l'espai polític que havíem perdut", però reconeixen que "és fruit de la feina feta durant els quatre anys". A partir del pròxim divendres, el PP començarà les negociacions amb Vox i el PSOE.

stats