Part Forana 30/08/2023

El PP de Marratxí diu que ha repintat els bancs LGTBI perquè "s'havien de reparar", però Vox ho desmenteix

L'extremadreta treu pit de l'actuació: "Els bancs han estat retornats al color original i han quedat eliminades les banderes dels col·lectius LGTBI+ i trans"

2 min
MÉS per Marratxí va pintar els bancs amb els colors de la bandera LGTBI

Després que MÉS per Marratxí denunciàs dimarts que l'Ajuntament (PP i Vox) hagi repintat de marró dos bancs del municipi que tenien els colors de les banderes LGTBI i transgènere, el batle, Jaume Llompart, ha assegurat que s'ha fet perquè s'havien de reparar: "Els bancs del Campet necessitaven ser reparats i s'ha procedit. No es tracta d'eliminar un banc en concret, sinó d'una acció global en aquesta plaça. El col·lectiu LGTBI té tot el meu suport", s'ha defensat Llompart després de rebre crítiques a les xarxes socials.

Ara bé, la versió del soci de govern del PP, Vox, difereix de la dels populars. Així, la formació d'extremadreta ha confirmat també a través de les xarxes socials que l'actuació era per "retornar els bancs al seu color original, i així eliminar les banderes que representen els col·lectius LGTBI+ i transgènere".

No només MÉS, sinó també l'agrupació socialista del municipi ha denunciat públicament l'actuació: "Davant qui vol esborrar els drets de gais, lesbianes, transsexuals, bisexuals i intersexuals i dur-nos al blanc i negre, les illes en color, tolerants, obertes i amb oportunitats del PSOE".

Fonts del PP han acusat els partits de l'oposició de no acceptar la derrota electoral: "És una pena veure com l'oposició, que encara no ha assumit la derrota electoral del 28-M, s'agafa a qualsevol pretext per atacar l'Ajuntament i personificar els seus atacs en nom del nostre batle".

Marratxí no és l'únic municipi on governen PP i Vox que eliminen símbols LGTBI

Però Marratxí no és l'únic municipi de Mallorca on governa la dreta i l'extremadreta on s'ha eliminat la simbologia LGTBI o feminista. També a Calvià s'han fet actuacions similars. Primer, un mes després d'haver entrat al Govern, Vox va ordenar retirar els cartells del 8M penjats des de feia un any a l'edifici juvenil municipal. I l'actuació més recent, la d'eliminar el pas de vianants amb els colors LGTBI.

stats