Part Forana 15/06/2023

El PP governarà a Sant Llorenç des Cardassar després de 28 anys d'hegemonia progressista

Jaume Soler, que serà el batle tot el mandat, ha pactat amb Gent per Sa Coma, Cala Millor, S'Illot-El PI i Unió Independent Carrionera

1 min
La signatura del pacte l'han escenificat el futur batle, la cap de llista de Gent per sa Coma i el representant de Unió Independent Carrionera.

PalmaJa hi ha pacte a Sant Llorenç des Cardassar. El PP governarà amb els partits Gent per Sa Coma, Cala Millor, S'Illot-El PI i Unió Independent Carrionera i romp amb l'hegemonia de Grup Independent Son Carrió (Gisca), que havia governat durant 26 anys consecutius amb Mateu Puigrós. Les tres formacions han signat un acord de governabilitat i amb els resultats de les passades eleccions municipals del 28 de maig s'asseguren la majoria absoluta. El candidat popular, Jaume Soler, serà el batle del municpi durant tota la legislatura 2023-2027.

L'objectiu del pacte és que "hi hagi representació de cadascun dels nuclis que conformen el municipi alhora que formar un equip de govern plural i divers", segons han explicat en una nota de premsa. "Aquest equilibri de forces és la realitat que han volgut els veïns i així s'ha pres en consideració", han afegit. Els tres partits han argumentat que amb el compromís adoptat mitjançant aquest pacte es treballarà "en tot moment per una gestió eficaç i transparent", però es respectarà "la llibertat de vot de cadascun dels partits que ho formen".

Repartiment d'àrees

En la nova corporació municipal, el PP dirigirà les àrees de Batlia, Urbanisme, Hisenda, Turisme i Comerç, Educació, Joventut, Tercera Edat, Esports, Festes de Sant Llorenç, Sanitat, Coordinació d'Equip de Govern, Medi Ambient, Benestar Social, Participació ciutadana i Transparència.

Els d'Unió Independent Carrionera gestionaran Cultura, Festes de Son Carrió i Delegació Territorial de Son Carrió, mentre que Gent per Sa Coma s'encarregarà de Policia, Serveis Generals, Manteniment d'Infraestructures Públiques, Festes dels nuclis costaners i Delegació Territorial de la Zona Costanera.

La signatura del pacte l'han escenificada el batle, Jaume Soler, la cap de llista de Gent per Sa Coma, Emília Díaz-Asensio, i el representant de Unió Independent Carrionera, Miquel Font.

stats