Entrevista
Política 26/02/2023

Mateu Puigròs: "Tots tenim ideologia, i també els de partits independents"

Exbatle de Sant Llorenç pel Grup Independent Son Carrió

2 min
Mateu Puigròs és exbatle de Sant Llorenç pel Grup Independent Son Carrió

PalmaMateu Puigròs ha estat al capdavant de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar durant 26 anys consecutius, tot i que n’acumula més de 44 com a regidor d’aquest consistori. Les ganes que la política municipal arribàs al nucli de Son Carrió (d’ón és) el varen dur a formar el partit Grup Independent Son Carrió (GISCa), que ha governat el municipi durant sis mandats seguits. De fet, és el batle de les Illes que més anys seguits ha governat durant tota la democràcia.

Per què creis que a Sant Llorenç des Cardassar ha funcionat tan bé una agrupació localista?

— Nosaltres mai no hem volgut cercar un pacte amb l’aritmètica perfecta per assolir la majoria absoluta i ja està, sinó que volíem tenir la majoria política i, per a això, hem integrat sempre més regidors de diferents partits dels que exigia la llei. Aquest joc ens ha permès, com a equip, poder arribar a tots els nuclis.

Heu estat batle 26 anys consecutius. Creis que això pot ser negatiu?

— Si això hagués succeït tenint majoria absoluta, efectivament ni hauríem pogut ni hauria estat bo repetir. Perquè allà on cada any hi ha majoria absoluta, el poder engata i acabes pensant que només està ben fet allò que tu fas. Nosaltres hem hagut de compartir el nostre projecte, el nostre programa i hem hagut de negociar no amb un partit, sinó amb dos i amb tres partits més.

De fet, heu presidit equips amb fins a sis colors diferents.

— Sí. Nosaltres consideràvem que partits polítics amb els quals ens hem entès durant molts d’anys i amb els quals tenim una ideologia similar no podien quedar a l’oposició. No tenia sentit. L’únic que sí que ens ha quedat a l’oposició és el PP, i fins i tot en una legislatura va venir amb nosaltres.

És important la ideologia en la política municipal?

— Els grups independents, per la seva pròpia definició, tenen un ventall més ampli en aquest sentit, però també hem de tenir clar cap on anam. Podem agrupar gent de tots els colors i en un moment determinat no significa res, perquè pot ser que sigui el representant d’un nucli que se sent molt discriminat, però a la llarga tothom té una ideologia i domina també dins un grup independent.

GISCa desapareix. Ningú no ha volgut agafar-ne el relleu?

— Sí. GISCa com a tal desapareix, però s’ha creat un grup nou precisament perquè es continuï amb el projecte. El formen un grup de joves, ja que creim que s’han d’engrescar i implicar amb totes les conseqüències. Si haguessin vingut amb nosaltres, al final els veterans hauríem continuat sempre al capdavant.

stats