Part Forana 03/07/2021

El PP demana un pla de prevenció per evitar contagis de la llengua blava a Menorca

Exigeix que el Consell s'hi impliqui i reclami accions al Govern

ARA Balears
1 min
Una ovella infectada

MenorcaEl PP de Menorca ha demanat al Govern mesures de prevenció per controlar la propagació del virus de la llengua blava a l'illa, després de detectar-ne contagis a Mallorca, segons informa la formació política en una nota. "Demanam informació sobre el recull de mostres a les explotacions menorquines i les actuacions fetes a l'illa. El Consell s'hi ha d'implicar i reclamar accions immediates al Govern, ja que aquest sector de la ramaderia és molt important per a l'illa", ha exigit la presidenta dels populars menorquins, Misericòrdia Sugrañes.

Per altra banda, la portaveu del grup popular al Parlament sobre Agricultura, Asunción Pons, demana que es faci una reunió amb les organitzacions professionals agràries de Menorca. "S'han de reunir amb les patronals de l'illa, igual que ho feren amb les de Mallorca, amb l'objectiu de donar i detallar explicacions, així com les mesures del que suposa la declaració de totes les Balears com a zona de restricció", ha remarcat.

"No es pot endarrerir la campanya de vacunació a les explotacions ramaderes de boví i oví de Menorca, pel risc que la propagació del virus suposa per als ramats. És necessari que els pagesos coneguin el calendari de vacunació i si s'autoritza el transport d'exemplars de les espècies sota control als escorxadors o zones de pastura", ha afegit.

stats