Part Forana 09/03/2022

Ports IB no esbucarà les casetes de ciment del moll de Pollença, però es compromet a minimitzar-ne l'impacte

L'administració s'ha reunit amb el batle del municipi i els partits de l'oposició

2 min
Casetes de ciment al port de Pollença

El director general de Ports de les Illes Balears, Xavier Ramis, s'ha reunit aquest dimecres amb el batle de Pollença, Tomeu Cifre, i amb els partits de l'oposició al Consistori per defensar, una vegada més, la legalitat de les obres de les casetes de ciment que es construeixen al moll, les quals han estat posades en qüestió en reiterades ocasions per part de l'oposició i el GOB. Durant la trobada, el Govern s'ha compromès a minimitzar-ne l'impacte incorporant algunes actuacions, segons han explicat fonts de l'Ajuntament a aquest diari.

Per part seva, Ports IB ha explicat als edils que la construcció de les casetes és una demanda de la indústria nàutica, segons ha informat el batle a l'ARA Balears, i que aquesta és una millora amb relació a les casetes de fusta que hi havia anteriorment. Igualment, el Govern ha explicat que els acabats de les casetes tindran el menor xoc paisatgístic i mediambiental possible, s'hi instal·laran plaques solars per a una millor eficiència energètica i també una pantalla verda per reduir-ne l'impacte visual. Així mateix, des de Ports IB no descarten traslladar de lloc les casetes en un futur redisseny del Pla Director Urbanístic del port.

Per l'oposició, tot plegat resulta "decebedor", segons han explicat a aquest diari, perquè insisteixen que la barrera visual és "inacceptable". "La primera línia del moll de Pollença no es mereix això", ha manifestat el portaveu de Junts Avançam, Miquel Àngel March.

Cal recordar que el GOB va denunciar el febrer passat que aquestes casetes estan construïdes en una zona "de servitud de protecció" i asseguraven que, segons l'article 25.2 de la Llei de costes, en aquesta zona "només es permeten obres, instal·lacions i activitats que, per la seva naturalesa, no puguin tenir cap altra ubicació", un fet que no es correspon amb el cas, segons els ecologistes.

Per part seva, des de l'administració dependent del Govern han defensat diverses vegades que la construcció no està en una zona de servitud de protecció, sinó que es regeix per la Llei de ports i és completament legal.

stats