Part Forana 16/02/2022

Ports IB defensa la legalitat de les casetes de ciment al Port de Pollença, però el GOB insisteix en el seu impacte

Tant l'ajuntament del municipi com el Govern asseguren que compleixen la normativa

ARA Balears
2 min
Casetes que Ports IB està construint a Pollença

PalmaLa construcció d'unes casetes de ciment a primera línia de mar al moll de Pollença per part de Ports de les Illes Balears continua en polèmica. Després de les queixes de diversos veïns de la zona, el GOB ha denunciat que eren il·legals, però l'administració depenent del Govern ha assegurat a l'ARA Balears que compleixen al 100% la normativa i que l'impacte visual de les noves construccions és inferior al de les que hi havia anteriorment.

A través d'un comunicat el GOB ha denunciat que aquestes casetes estan construïdes en una zona "de servitud de protecció" i han assegurat que segons l'article 25.2 de la Llei de costes en aquesta zona "només es permeten obres, instal·lacions i activitats que, per la seva naturalesa, no puguin tenir cap altra ubicació", un fet que no es correspon amb el cas, segons els ecologistes, ja que es podrien construir en qualsevol altre punt més lluny de l'aigua.

Davant aquestes acusacions, la gerent de Ports IB, Cristina Barahona, ha explicat que, a diferència del que defensen els ecologistes, la construcció no està en una zona de servitud de protecció, sinó que es regeix per la Llei de ports i que és completament legal. A més, ha remarcat que l'impacte visual de les casetes que s'estan construint actualment serà menor que el de les anteriors i que les obres s'estan fent pensant en les conseqüències visuals i mediambientals de les casetes.

Per la seva banda, el batle de Pollença, Tomeu Cifre, ha defensat que tant el projecte com la construcció de les casetes s'ha fet complint la normativa i estudiant l'impacte que tindria. A més, ha defensat que abans de l'inici de les obres el port tenia unes instal·lacions "tercermundistes" i que aquestes noves casetes oferiran un canvi estètic i funcional "molt important" per al sector nàutic i turístic del municipi.

A més, tant el batle del municipi com la gerent de Ports IB han remarcat que aquest projecte ja fa dos anys que es va presentar i explicar i no es va rebre cap al·legació ni ningú es va queixar per les obres tant d'aquestes noves casetes com dels canvis i millores que es duran a terme.

stats