Part Forana 29/01/2020

Porreres quadruplica les ajudes als centres per reutilitzar llibres

La batlessa recorda que les APIMA tenen més finançament a través de la gestió dels bars durant les festes

M. B.
2 min
El centre de primària, Escola Nova.

PorreresL'Ajuntament de Porreres destinarà 3.540 euros durant el 2020 als centres educatius Escola Nova, Verge de Monti-sion i IES Porreres per destinar-los a reutilització de llibres o compra de material didàctic. La xifra quadruplica l'ajuda que fins ara es destinava a aquest concepte, enguany ampliada a l'institut comarcal. Per això també s'instarà els municipis adscrits al centre d'ESO que hi facin alguna aportació.

L'acord municipal que ha pres el Consistori inclou ampliar l'ajuda fins als 6.000 euros durant l'actual legislatura, abans del 2024. Aíxi, es preveu en una proposta del grup MÉS, a l'oposició, a la qual s'han abstingut la resta de formacions polítiques.

Aquesta ajuda, destinada a la reutilització de llibres, que ja es va implantar el 2012 amb una partida de 1.000 euros, va augmentar el 2014 a petició de MÉS per Porreres.

Ara, a través de la portaveu ecosobiranista Maria Rosa Juan Moll, s'ha proposat un canvi de criteri: enlloc de distribuir els doblers per centres, aportar deu euros per alumne. Porreres té ara 660 alumnes, entre Primària i Secundària.

Finançament de les APIMA

Per part seva, la batlessa, Xisca Mora, ha recordat que fa temps que es dona ajuda als centres escolars i que, a més, des de l'Ajuntament se'ls cedeix l'explotació dels bars durant les festes "perquè tinguin una font d'ingressos", que també els serveix de finançament per comprar material didàctic. "Per tant, l'ajuda municipal va més enllà que l'ajuda aprovada", afegeix.

"És ver que les associacions de pares i mares dels centres de Primària fan molta feina, però aquest any passat han pogut tenir accés a uns font de finançament molt important, gràcies als bars de les festes. De fet, els reportà 12.000 euros de benefici, amb la qual cosa l'Escola Nova i el Verge de Monti-sion han pogut disposar de 6.000 euros per centre", explica la batlessa.

stats