Part Forana 29/05/2019

Porreres proposarà al Govern crear un consorci per gestionar el polvorí

Un dels primers projectes de l'Ajuntament serà habilitar un espai com a centre d'interpretació del massís de Randa

M. Barceló
2 min
Mora vora els comandaments militars a l'entrada del túnel del polvorí.

PorreresL'Ajuntament de Porreres proposarà al Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca la seva implicació en la gestió i la conservació del polvorí militar del puig d'en Femella de la localitat, amb la creació d’un consorci del qual formaria part també el Ministeri de Defensa.

Durant l'acte oficial de lliurament de les claus per part del Ministeri de Defensa a l'ajuntament porrerenc, la batlessa, Francisca Mora, ha anunciat que "una de les coses que farem serà negociar amb la resta d'administracions, el Govern i el Consell de Mallorca, per plantejar fer un consorci, perquè el manteniment d'un espai com aquest és important i creim que la resta d'administracions hi poden intervenir, i també treure'n profit i optimitzar recursos".

La cessió de l'espai és per a tres anys, prorrogables de manera automàtica a 75 més. En aquests primers anys, l'Ajuntament de Porreres construirà el centre d'interpretació del massís de Randa, un projecte per al qual ja té una partida de 60.000 euros provinents de les mesures de compensació de la gravera de Son Amat que està pendent de l'aprovació de la Conselleria de Medi Ambient, atès que la zona té la protecció d'Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI).

El corornel Pujol entregant les claus de les instal·lacions a la batlessa.

L'Ajuntament rep la cessió de tots els espais i instal·lacions, inclòs el túnel d'1,2 quilòmetres i les 13 naus annexes del polvorí. En l'acte de lliurament de les claus, el representant de l'exèrcit, Víctor Pujol de Lara, coronel en cap del Regiment d'Infanteria Palma 47, ha declarat que "estam molt contents que una instal·lació militar que no estava en ús en aquests moments sigui usada per l'Ajuntament de Porreres".

Mora valorà també la cessió perquè "a la fi podrem gaudir d'aquest espai, ja en tenim les claus i a partir d'avui s'ha de fer un estudi per veure què s'hi pot fer, a banda del centre d'interpretació del massís de Randa. Hi ha moltes infraestructures més que es poden aprofitar per al bé del municipi, de les entitats i dels veïns i veïnes que puguin venir a gaudir-ne".

El polvorí de Porreres fou construït els anys 40 i deixà de funcionar el 2011. Ocupa dues parcel·les que sumen 354.000 m2. Els edificis rehabilitables tenen una superfície de 1.800 m2. L'Ajuntament prepara unes jornades de portes obertes per donar-lo a conèixer a la població.

stats