Part Forana 14/04/2018

Porreres recorda les víctimes de la repressió i ompl de flors la fossa comuna

La diputada socialista Sílvia Cano ha estat la ponent de l'homenatge d'enguany

M. Barceló
1 min
Molta gent ha volgut deixar les flors a la fossa comuna, on s'hi localitzaren 55 cossos.

PorreresL’oratori de la Santa Creu ha acollit aquest dissabte el tradicional homenatge institucional a les víctimes assassinades a Porreres durant la Guerra Civil. L’acte s’ha dut a terme dins el petit temple per mor de la pluja, enlloc del punt habitual, el Racó de la Memòria. Enguany, la ponent de l’homenatge ha estat la diputada socialista Sílvia Cano, qui ha recordat la lluita dels repressaliats en defensa dels ideals i valors de la II República.

L’homenatge ha comptà també amb la presència de la batlessa de Porreres, Xesca Mora; el senador Francesc Antich; la vicepresidenta del Govern, Bel Busquests; el batle de Llucmajor, Gori Estarellas; la batlessa d’Algaida, Maria A. Mulet i el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font.

A les diverses intervencions, també de gent anònima, ha seguit la interpretació de l’himne de la República, a càrrec de la colla de xeremiers de Porreres, amb tot el públic d’empeus, i al final l’ofrena floral amb clavells vermells al lloc dels afusellaments i també a la fossa comuna dins el cementeri.

stats