Mobilitat
Part Forana 23/11/2023

Porreres completarà les rondes el 2024 amb l’obertura del darrer tram fins al carrer Nou

D’aquesta manera, el municipi completarà tot el vial de circumval·lació del nucli urbà

Josep Maria Sastre/Tot Pla
2 min
Es Pas des Frare acull ara el trànsit que ha de passar per la futura ronda.

PorreresLa segona fase de la ronda del Sequer de Porreres es començarà a executar l’any 2024 i d’aquesta manera el municipi completarà tot el vial de circumval·lació del nucli urbà.

El Consell de Mallorca inclourà una partida de 650.000 euros per a la construcció d’aquest vial en el pressupost de l’any 2024 després d’acceptar una esmena d’El Pi al pressupost per tal que aquesta formació s’abstingui en la votació i, d’aquesta manera, poder aprovar els comptes de l’exercici vinent en el ple de la institució insular.

El portaveu d’El Pi en el Consell de Mallorca, Antoni Salas, ha explicat que “hem aconseguit pactar diferents esmenes que creim que milloraran la vida de la gent, i per això ens abstindrem en la votació dels pròxims pressuposts”.

Es Pas des Frare acull ara el trànsit que ha de passar per la futura ronda.

Cal recordar que la finalització dels 250 metres que resten per completar les rondes de Porreres és una reivindicació que fa l’Ajuntament de Porreres al Consell de Mallorca des que va finalitzar la primera fase que va des del carrer de la Santa Creu (arribada des de Montuïri) fins al carrer del Pont. Aquest tram, que posteriorment fou anomenat ronda del Sequer, té una extensió de 500 metres i està en funcionament des de fa prop de quatre anys.

Des que s’obrí al trànsit aquesta primera part de la ronda, s’ha reclamat la finalització del darrer tram, i més davant els problemes que es registren per l’estret Pas del Frare, que acull el trànsit que en el futur ha de passar per la ronda.

El nou tram anirà des del carrer del Pont fins al carrer Nou i continuarà amb la mateixa línia que l’actual ronda amb zona d’arbres, vial per a bicicletes, per a vianants i bancs per al descans.

La batlessa de Porreres, Xisca Mora, ha celebrat que el Consell de Mallorca hagi inclòs la partida pressupostària per acabar aquest vial. “Evidentment, ho valoram positivament perquè és un projecte molt necessari per al municipi i no només pel pas de vehicles per aquesta zona del poble, sinó perquè ens obre la porta a altres millores en matèria de mobilitat al municipi”.

Amb aquesta ronda es completa tota la circumval·lació del municipi amb els trams anomenats Illes Balears, de l’Estació, d’Alcassor i del Sequer.

stats