Patrimoni
Part Forana 14/02/2023

Pollença s'oposa a la demolició dels mollets i demana una alternativa al Consell

L'Ajuntament ha inventariat totes les infraestructures que "destaquen per la seva condició" per afavorir la seva protecció

2 min
El moll fou construit a meitats del segle XIX.

PalmaL'Ajuntament de Pollença s'ha posicionat en contra de la demolició dels molls de primera línia de mar, en concret del situat en el passeig d'Anglada Camarassa del port, i ha demanat al Consell cercar una alternativa per esquivar la Llei de costes que obliga a esbucar-lo. En un comunicat, el Consistori ha explicat que la Direcció Insular de Patrimoni, amb vista a elaborar un inventari de tots els escars i molls de la costa pollencina i d'avaluar la possibilitat de catalogar-los amb el seu valor patrimonial, va sol·licitar a l'Ajuntament una relació de totes aquestes construccions que es poden localitzar en el litoral del municipi i que destaquen per la seva condició.

L'Ajuntament ha elaborat l'informe de totes aquestes infraestructures situades en zona de domini públic maritimoterrestre, i han recordat que tota la badia de Pollença és una zona protegida per la seva importància mediambiental. Així, des del Consistori s'ha rebutjat la demolició que Demarcació de Costes ha instat la propietat i han demanat la revisió d'aquest fet per part de la Direcció Insular per trobar una solució que suposi la seva conservació, així com la d'uns altres en la mateixa situació. "Es demana a Patrimoni i a Costes una certa sensibilització amb aquestes construccions identitàries del municipi", han conclòs.

Les cases d'estiueig

Els molls no són l'únic element que Costes insta esbucar, sinó que també les cases d'estiueig. El passat desembre, l'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) i l'agrupació municipal Junts Avançam (oposició) demanaren la suspensió de la llicència de demolició de Can Mena emesa per l'Ajuntament.

El fet és que el Departament de Patrimoni del Consell comunicà a l'Ajuntament el 2008 que una sèrie d'immobles (Can Mena, Can Ques, Can Tugores, etc.) s'havien de catalogar i protegir. Durant la passada legislatura, encapçalada per Junts Avançam, l'Ajuntament va incloure aquesta i d'altres cases al Catàleg Municipal. No obstant això, l'actual equip de govern (Unió Mollera Pollencina) els va excloure. "Aquest fet sumat a altres deficiències va motivar que el Consell no aprovàs el Catàleg de Patrimoni Pollença mutilat", han explicat en un comunicat Junts Avançam.

stats