Posidònia
Part Forana 20/07/2022

Pollença estudia les aigües de la seva badia per conèixer l'estat de les praderies de posidònia

L'objectiu d'aquest estudi fet per l'Imedea és millorar l'estat de conservació de la posidònia

ARA Balears
1 min
Presentació de l'estudi sobre la Badia de Pollença a la Sala de Plens del consistori.

PalmaL'Ajuntament de Pollença ha presentat aquest dimecres l'informe integral sobre l'estat de les aigües i ecosistemes marins de la badia de Pollença fet per l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (Imedea). Aquest estudi, que va encomanar el Consistori a finals del 2021, juntament amb el que va fer l'associació Arrels Marines, servirà per conèixer l'estat actual del fons marí de la zona i millorar així la conservació d'un ecosistema tan amenaçat com són les praderies de posidònia.

En la presentació de l'informe s'ha destacat el gran nivell de conscienciació ambiental dels diversos agents socials del municipi. El batle de Pollença, Bartomeu Cifre, ha dit que "aquest estudi ens ha localitzat les principals pressions sobre la badia de Pollença, i es farà arribar a la resta d'administracions per tal de treballar coordinadament cada una d'elles en el marc de les seves competències". Per la seva banda, la regidora de Medi Ambient, Maria Buades, ha explicat que s'ha de veure "un canvi dels nostres hàbits perquè administracions, agents socials i ciutadania siguem més respectuosos amb la nostra badia".

L'informe també té present l'evolució històrica dels diferents agents i paràmetres que conflueixen a la badia de Pollença. La feina de l'equip científic ha consistit en la realització d'entrevistes amb diferents agents socials que tenen relació amb la zona i també en la recerca d'informació sobre el comportament biològic, físic i químic de la costa. Aquest estudi, juntament amb el de l'associació Arrels Marines, ajudarà a planificar les accions a dur a terme d'ara endavant.

stats