Comptes públics
Part Forana 15/11/2022

Pollença aprova un pressupost de 26 milions d'euros sense gairebé inversió real

L'oposició, que presentarà al·legacions, titlla els comptes de "paper banyat"

2 min
Sessió plenària del 14 de novembre en què s'aprovaren els pressuposts per a 2023

PalmaL'Ajuntament de Pollença ha aprovat en un ple extraordinari el pressupost per al 2023, que puja a 26.021.206 d'euros, 6.122.000 dels quals corresponen a l’empresa municipal EMSER, encarregada de gestionar els serveis d’aigua potable i la recollida de fems i reciclatge. El capítol més elevat correspon a la despesa de personal, que representa més d’un 50% de l’import total, concretament 10.688.876,26 euros, seguit del de béns corrents i serveis, amb 8.961.371,81 euros.

Pel que fa a les inversions, no estan incloses en aquest pressupost, sinó que l’Ajuntament ha optat per finançar-les amb el romanent de tresoreria, que puja a 30 milions d’euros. Entre les inversions que l'Ajuntament vol finançar amb el romanent cal destacar la construcció d’un tanatori, la rehabilitació de l’antic cinema Capitol i l’adquisició de l’antiga estació d’autobusos de Can Villalonga, entre altres projectes, que sumen una quantitat aproximada de 16 milions d’euros.

Quant als ingressos, cal destacar que la major entrada econòmica de l'Ajuntament prové dels impostos directes, que sumen 10,5 milions d'euros, 8,8 dels quals provenen de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI). El segon capítol d'ingressos més elevat correspon a taxes i altres ingressos, que arriba a 6,9 milions en conceptes d'explotació dels espais públics.

Oposició

Des de l'oposició, el portaveu de Junts Avançam, Miquel Àngel March, ha titllat aquests comptes de "paper banyat", ja que "després, al llarg de l'any, fan moltes modificacions de crèdit agafant del superàvit acumulat, fins i tot per a despesa corrent". Val a dir que l'Ajuntament ha fet enguany 30 modificacions de crèdit, segons ha explicat March.

L'agrupació política de l'oposició s'ha mostrat "preocupada", ja que la partida destinada a benestar social ha davallat, mentre que "és la que hauria d'augmentar més". En concret, la partida ha davallat en prop de 30.000 euros. Així mateix, March també ha criticat que es mantinguin "els sous elevadíssims de l'equip de govern, que fa tres anys s'apujaren un 40%". Per tot això, ha anunciat que presentaran al·legacions a la proposta de l'equip de govern.

stats