Part Forana
Part Forana 30/09/2022

La Policia Local sanciona dotze vehicles per donar servei de taxis pirata a Calvià

La multa podria arribar fins als 12.000 euros

ARA Balears
1 min
Agents de Policia Local de Calvià sancionen un taxista pirata.

PalmaLa Policia Local de Calvià ha aixecat vint actes i ha immobilitzat dotze vehicles per infringir la Llei de transports i donar servei com a taxis pirata. Es tracta d'una infracció molt greu i la quantia de la sanció, de manera provisional, és de 6.001 euros, tot i que pot arribar als 12.000 euros.

En els casos en què el transport de taxi pirata és interurbà, s'envien les actes policials al Govern, ha explicat l'Ajuntament de Calvià. En total, la Policia Local ha informat la Conselleria de Mobilitat i Habitatge de desset actes de servei de taxi pirata. D'altra banda, les altres tres actes aixecades durant aquest estiu per oferir aquest servei són relatives a denúncies de transport urbà dins del municipi, per la qual cosa és l'Ajuntament qui s'encarrega del procediment sancionador.

Un dels casos de denúncia, immobilització de vehicle i retirada del permís de conduir, va tenir lloc la setmana passada durant un servei programat de control de trànsit a la zona de Son Caliu. El consistori calvianer assenyala que, normalment, els serveis de taxi pirata es donen durant el vespre i sovint són els conductors d'aquests vehicles els qui ofereixen directament transport il·legal a turistes, especialment de la zona de Magaluf.

stats